droge huid levensstijl en huismiddeltjes

De volgende maatregelen kunnen helpen om uw huid vochtig en gezond

Hydrateren. Moisturizers zorgen voor een zegel op uw huid om water uit te houden ontsnappen. Moisturizer van toepassing meerdere keren per dag. Dikkere moisturizers het beste werken, zoals over-the-counter merken Eucerin en Cetaphil.

U kunt ook cosmetica die moisturizers bevatten. Als uw huid extreem droog is, kunt u een olie toe te passen, zoals baby-olie, terwijl je huid nog vochtig is. Oil heeft meer uithoudingsvermogen dan moisturizers doen en voorkomt dat de verdamping van water uit het oppervlak van uw huid.

Een andere mogelijkheid is zalven die vaseline (vaseline, Aquaphor) bevatten. Echter, kunnen deze vettig aanvoelen, dus je zou ze te gebruiken alleen ‘s nachts.

Als droge huid veroorzaakt jeuk, koele kompressen van toepassing zijn op het gebied. Om de ontsteking te verminderen, gebruik dan een nonprescription hydrocortison crème of zalf, die ten minste 1 procent hydrocortison. Als deze maatregelen niet uw symptomen te verlichten of als uw symptomen verergeren, raadpleeg dan uw arts of een dermatoloog raadplegen.