drospirenon en ethinylestradiol (orale route) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken. Deze bezoeken gewoonlijk elke 6 tot 12 maanden, maar sommige artsen vereisen ze vaker. Uw arts kan ook uw bloeddruk te controleren terwijl u dit geneesmiddel.

Hoewel u gebruik van dit geneesmiddel om zwangerschap te voorkomen, moet u weten dat het gebruik van dit geneesmiddel als u zwanger zou kunnen het ongeboren kind schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als je een baby binnen 4 weken hebben gehad voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Vaginale bloeden van verschillende hoeveelheden kan optreden tussen uw normale menstruatie gedurende de eerste 3 maanden van het gebruik. Dit wordt ook wel spotten bij lichte of doorbraak bloeden wanneer zwaarder.

Neem contact op met uw arts meteen als u een menstruatie missen. Gemiste periodes kan optreden als u een of meer tabletten over te slaan en heb je pillen niet precies genomen zoals voorgeschreven. Als u twee periodes op een rij te missen, overleg dan met uw arts. Je zou een zwangerschapstest nodig.

Als u vermoedt dat u zwanger zou kunnen zijn, stop dan met dit geneesmiddel onmiddellijk contact op met uw arts.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u sigaretten rookt of als u ouder bent dan 35 jaar. Als u rookt tijdens het gebruik van anticonceptiepillen bevatten drospirenon, het risico van het hebben van een bloedstolsel, een hartaanval of een beroerte verhoogt u. Uw risico is nog groter als je ouder bent dan 35 jaar, als je diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, of als je te zwaar bent. Praat met uw arts over manieren om te stoppen met roken. Houd uw diabetes onder controle. Vraag uw arts over dieet en lichaamsbeweging om uw gewicht en cholesterolgehalte in het bloed te controleren.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan uw risico van het hebben van de bloedstolling problemen toenemen, vooral in de eerste 6 maanden van gebruik. Dit risico kan hoger zijn als u gebruik maakt van een anticonceptiepil met drospirenon en ethinylestradiol. Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u pijn in de borst, de lies, of benen, in het bijzonder de kuiten, moeilijkheden met ademhalen, een plotselinge, ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, een plotselinge, onverklaarbare kortademigheid, een plotselinge verlies van coördinatie, of visie veranderingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u contactlenzen draagt ​​of als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan een oogarts om je ogen te controleren.

Stop met het gebruik van dit geneesmiddel en raadpleeg uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, donkere urine of bleke ontlasting, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Neem contact op met uw arts voordat het navullen van een oud recept, vooral na een zwangerschap. Je zal een andere lichamelijk onderzoek nodig hebt en uw arts kan uw recept te veranderen.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. De resultaten van een aantal medische tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel. U kan ook nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel ten minste 4 weken vóór en 2 weken na een zware operatie.

Dit geneesmiddel kan verkleuring van de huid veroorzaken. Gebruik een zonnebrandcrème wanneer je buiten bent. Vermijd sunlamps en zonnebanken.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bijv., St. Janskruid) of vitaminesupplementen.