drospirenon en ethinylestradiol

Het roken van sigaretten verhoogt het risico op ernstige cardiovasculaire voorvallen orale contraceptiva gebruiken. Dit risico neemt toe met de leeftijd, met name bij vrouwen ouder dan 35 jaar, en waarvan het aantal gerookte sigaretten. Vrouwen die ouder zijn dan 35 jaar en rook mag geen gebruik maken van orale anticonceptiva.

Gebruikt Voor drospirenon en ethinylestradiol

Therapeutische klasse: Monofasische Contraceptivum Combination

Farmacologische klasse: progestageen

drospirenon en ethinylestradiol wordt ook gebruikt voor de behandeling van premenstruele dysfore stoornis (PMDD) en acne bij vrouwen ten minste 14 jaar oud zijn. PMDD is een ernstige vorm van premenstrueel syndroom (PMS). Patiënten met PMDD kan ernstige emotionele en fysieke symptomen 10 tot 14 dagen vóór hun menstruatie begint te hebben.

Geen anticonceptiemethode is 100 procent effectief. Anticonceptie zoals het hebben van een operatie om onvruchtbaar te worden of geen seks effectiever zijn dan de pil. Bespreek uw opties voor geboortebeperking met uw arts.

drospirenon en ethinylestradiol neemt niet weg dat aids of andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Het zal niet helpen als nood-anticonceptie, zoals na onbeschermd seksueel contact.

drospirenon en ethinylestradiol is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor drospirenon en ethinylestradiol, moet het volgende worden overwogen

Vóór het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op drospirenon en ethinylestradiol of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies over de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van drospirenon en ethinylestradiol combinatie zijn niet uitgevoerd in de pediatrische populatie. Echter pediatrisch-specifieke problemen die de bruikbaarheid van deze medicatie bij tieners zou beperken niet verwacht. drospirenon en ethinylestradiol worden voor geboortebeperking tienerbands vrouwen maar mag niet worden gebruikt voor het begin van de menstruatie.

Passende studies over de relatie tussen leeftijd om de effecten van drospirenon en ethinylestradiol combinatie zijn niet uitgevoerd in de geriatrische populatie. drospirenon en ethinylestradiol mag niet worden gebruikt bij oudere vrouwen.

Studies bij vrouwen borstvoeding hebben schadelijke baby effecten aangetoond. Een alternatief voor deze medicatie moet worden voorgeschreven of dat u moet stoppen met het geven van borstvoeding tijdens het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol.

Studies suggereren dat deze medicatie de melkproductie of de samenstelling kunnen veranderen. Als alternatief voor deze medicatie wordt voorgeschreven, moet u het kind op bijwerkingen en adequate inname van melk te controleren.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Als u het nemen van drospirenon en ethinylestradiol, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik drospirenon en ethinylestradiol met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik drospirenon en ethinylestradiol met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik drospirenon en ethinylestradiol met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u gebruik maken van drospirenon en ethinylestradiol, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Om het gebruik van orale anticonceptiva zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken, dient u te begrijpen hoe en wanneer ze mee te nemen en welke effecten kunnen worden verwacht.

drospirenon en ethinylestradiol wordt geleverd met de patiënt instructies. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

drospirenon en ethinylestradiol is verkrijgbaar in doordrukstrips. Elke blisterverpakking bevat 28 tabletten met verschillende kleuren die moeten worden genomen in dezelfde volgorde zoals aangegeven op de blisterverpakking.

Wanneer je begint met behulp van drospirenon en ethinylestradiol, zal je lichaam nodig ten minste 7 dagen aan te passen voordat een zwangerschap zal worden voorkomen. Gebruik een tweede vorm van anticonceptie, zoals een condoom, spermicide, of membraan, de eerste 7 dagen van de eerste cyclus pillen.

Neem drospirenon en ethinylestradiol op hetzelfde tijdstip van de dag, na het avondeten of voor het slapen gaan. U mag drospirenon en ethinylestradiol met of zonder voedsel.

Niet overslaan of vertraging het nemen van uw pil met meer dan 24 uur. Als u een dosis mist, kan je zwanger. Vraag uw arts naar manieren om u te helpen herinneren om je pillen te nemen of over het gebruik van een andere methode van anticonceptie.

Correct gebruik van drospirenon en ethinylestradiol

U kunt lichte bloeden of spotting wanneer je voor het eerst de pil te nemen.

U mag zieke of misselijk voelen, vooral tijdens de eerste paar maanden dat u drospirenon en ethinylestradiol te nemen. Als uw misselijkheid is continu en gaat niet weg, bel dan met uw arts.

Als u braken of diarree heeft binnen 3 tot 4 uur na inname van drospirenon en ethinylestradiol, volg dan de instructies in de bijsluiter of bel met uw arts.

Als u overstapt van een combinatie hormonale methode (bijv., Een andere pil, pleister, vaginale ring) voor het gebruik van Yasmin of Yaz®, neem drospirenon en ethinylestradiol op de eerste dag van je menstruatie. Als je niet je menstruatie begint, raadpleeg dan uw arts voor een zwangerschapstest. Als je een vaginale ring of pleister hebt gebruikt, neem de pil op de dag dat de ring of pleister is verwijderd. Je moet ook een tweede methode van anticonceptie (bijvoorbeeld condoom, middenrif, spermicide) gebruiken voor de eerste 7 dagen dat u drospirenon en ethinylestradiol te nemen.

Als u overstapt van een progestageen-only methode (bijvoorbeeld, progestageen-only pil, implantaten, injectie, intra-uterien systeem) voor het gebruik van Yasmin of Yaz®, neem de geneeskunde op de dag dat u zou uw volgende progestageen-only pil hebben genomen, of op de dag dat uw implantaat of spiraaltje wordt verwijderd, of op de dag dat u zou uw volgende injectie te hebben. Je moet ook een tweede methode van anticonceptie (bijvoorbeeld condoom, middenrif, spermicide) gebruiken voor de eerste 7 dagen dat u drospirenon en ethinylestradiol te nemen.

De dosis van drospirenon en ethinylestradiol zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van drospirenon en ethinylestradiol. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Uw arts kan u vragen om uw dosis begint op de eerste dag van uw menstruatie (de zogenaamde Dag 1 start) of op de eerste zondag na uw menstruatie begint (de zogenaamde zondag start). Wanneer je begint op een bepaalde dag is het belangrijk dat u dat schema te volgen, zelfs als u een dosis mist. Heeft uw schema niet wijzigen op uw eigen. Als het schema dat u gebruikt is niet handig, contact op met uw arts over te veranderen. Voor een zondag start, moet u een andere vorm van anticonceptie (bijvoorbeeld condoom, middenrif, spermicide) gebruiken voor de eerste 7 dagen.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol

Je moet beginnen uw volgende en alle daaropvolgende 28 dagen regimes van de therapie op dezelfde dag van de week als de eerste regime begon en volgt hetzelfde schema.

Bel uw arts of apotheker om instructies.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om er zeker van drospirenon en ethinylestradiol is goed werkt en geen ongewenste effecten veroorzaken. Deze bezoeken gewoonlijk elke 6 tot 12 maanden, maar sommige artsen vereisen ze vaker. Uw arts kan ook uw bloeddruk te controleren tijdens het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol.

drospirenon en ethinylestradiol Side Effects

drospirenon / ethinylestradiol

Hoewel u gebruik maakt van drospirenon en ethinylestradiol om zwangerschap te voorkomen, moet je weten dat het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol als u zwanger zou kunnen het ongeboren kind schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als je een baby binnen 4 weken hebben gehad voordat u start met drospirenon en ethinylestradiol.

Vaginale bloeden van verschillende hoeveelheden kan optreden tussen uw normale menstruatie gedurende de eerste 3 maanden van het gebruik. Dit wordt ook wel spotten bij lichte of doorbraak bloeden wanneer zwaarder.

Neem contact op met uw arts meteen als u een menstruatie missen. Gemiste periodes kan optreden als u een of meer tabletten over te slaan en heb je pillen niet precies genomen zoals voorgeschreven. Als u twee periodes op een rij te missen, overleg dan met uw arts. Je zou een zwangerschapstest nodig.

Als u vermoedt dat u zwanger zou kunnen zijn, stop dan met drospirenon en ethinylestradiol onmiddellijk contact op met uw arts.

Gebruik geen drospirenon en ethinylestradiol als je sigaretten rookt of als u ouder bent dan 35 jaar. Als u rookt tijdens het gebruik van anticonceptiepillen bevatten drospirenon, het risico van het hebben van een bloedstolsel, een hartaanval of een beroerte verhoogt u. Uw risico is nog groter als je ouder bent dan 35 jaar, als je diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, of als je te zwaar bent. Praat met uw arts over manieren om te stoppen met roken. Houd uw diabetes onder controle. Vraag uw arts over dieet en lichaamsbeweging om uw gewicht en cholesterolgehalte in het bloed te controleren.

Het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol kan uw risico van het hebben van de bloedstolling problemen toenemen, vooral in de eerste 6 maanden van gebruik. Dit risico kan hoger zijn als u gebruik maakt van een anticonceptiepil met drospirenon en ethinylestradiol. Stop het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol en raadpleeg uw arts meteen als u pijn in de borst, de lies, of benen, in het bijzonder de kuiten, moeilijkheden met ademhalen, een plotselinge, ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, een plotselinge, onverklaarbare kortademigheid , een plotselinge verlies van coördinatie, of visie veranderingen tijdens het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als u contactlenzen draagt ​​of als wazig zien, moeite met lezen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Uw arts kan een oogarts om je ogen te controleren.

Stop het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol en raadpleeg uw arts meteen als u pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, donkere urine of bleke ontlasting, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Neem contact op met uw arts voordat het navullen van een oud recept, vooral na een zwangerschap. Je zal een andere lichamelijk onderzoek nodig hebt en uw arts kan uw recept te veranderen.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van drospirenon en ethinylestradiol. De resultaten van bepaalde medische tests kunnen worden beïnvloed door drospirenon en ethinylestradiol. U kan ook nodig zijn om te stoppen met het gebruik van drospirenon en ethinylestradiol ten minste 4 weken vóór en 2 weken na een zware operatie.

drospirenon en ethinylestradiol kunnen verkleuring van de huid veroorzaken. Gebruik een zonnebrandcrème wanneer je buiten bent. Vermijd sunlamps en zonnebanken.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden (bijv., St. Janskruid) of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

WADA Class WADA Anti-Doping Classification

Doxycycline acne, topische clindamycine, erythromycine topisch, topische tetracycline, minocycline

Menstruatiestoornissen Yaz, tranexaminezuur, Yasmin, Microgestin Fe 1/20, Gildess Fe 1/20, Necon 1/35

Geboortebeperking Mirena, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, Implanon NXT, NuvaRing

Premenstrual Dysfore Disorder sertraline, Zoloft, Prozac, fluoxetine, paroxetine, Yaz