dulaglutide (subcutaan) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Wanneer u dit geneesmiddel gaat gebruiken, is het zeer belangrijk dat u uw bloedsuiker vaak te controleren, vooral vóór en na de maaltijd en voor het slapengaan. Dit zal helpen verlagen de kans op het hebben van zeer lage bloedsuikerspiegel.

Dit geneesmiddel moet komen met een medicatie gids. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

U kunt dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

U zal worden met behulp dulaglutide thuis. Uw arts zal je leren hoe de injecties moeten worden gegeven. Zorg ervoor dat u precies begrijpt hoe het geneesmiddel moet worden geïnjecteerd.

Dit geneesmiddel wordt gegeven als een schot onder de huid van je buik, dijen of bovenarm. Gebruik een ander lichaam gebied elke keer dat je jezelf een schot. Blijf op de hoogte van waar je elk schot om ervoor te zorgen dat u draaien delen van het lichaam te geven.

opslagruimte

Als u dit geneesmiddel gebruikt met insuline, ze niet mengen in dezelfde spuit. Het is acceptabel om te injecteren van dit geneesmiddel en insuline in hetzelfde lichaam, maar de schoten mag niet naast elkaar gelijk.

Laat de geneeskunde op te warmen op kamertemperatuur voordat u het injecteren. Als het geneesmiddel in de pen kleur is veranderd, ziet er troebel, of als u deeltjes in het, gebruik het dan niet.

Gebruik een nieuwe naald elke keer dat u uw geneesmiddel injecteert.

Dit geneesmiddel werkt ook het beste wanneer er een constante hoeveelheid in het bloed. Om te voorkomen dat de hoeveelheid constant, geen enkele dosis over te slaan. Ook is het het beste om de doses op hetzelfde dag per week.

Deel nooit geneeskunde pennen met anderen onder alle omstandigheden. Het is niet veilig voor pen te worden gebruikt voor meerdere personen. Het delen van naalden of pennen kan leiden tot overdracht van infecties.

Gooi gebruikte naalden in een harde, gesloten container die de naalden niet kan steken door middel van (prikbestendige). Houd deze container buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Volg zorgvuldig de speciale maaltijd plan uw arts u gaf. Dit is het belangrijkste onderdeel van de controle van uw conditie en is nodig als het geneesmiddel niet goed. Ook, regelmatig sporten en test voor suiker in uw bloed of urine zoals aangegeven.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis mist, gebruik deze zo spoedig mogelijk binnen 3 dagen na de gemiste dosis. Als u een dosis van meer dan 3 dagen missen, wacht dan tot uw volgende normale wekelijkse dosis.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar uw nieuwe, ongebruikte medicijnen pen of voorgevulde spuit in de koelkast, in de originele doos, en het te beschermen tegen licht. Niet invriezen van dit geneesmiddel, en doen het medicijn niet gebruiken als het bevroren is geweest. Misschien het geopende geneesmiddel pen of voorgevulde spuit in de koelkast of bij kamertemperatuur gedurende maximaal 14 dagen.