dumpingsyndroom

Dumping syndroom is een aandoening die kan ontstaan ​​na een operatie om alle of een deel van uw maag of na de operatie te verwijderen om je maag te omzeilen om u te helpen gewicht te verliezen. Ook wel een snelle maaglediging, dumping syndroom doet zich voor wanneer voedsel, vooral suiker, verhuist van uw maag naar je dunne darm te snel.

De meeste mensen met dumping syndroom ontwikkelt symptomen zoals buikkrampen en diarree, 10 tot 30 minuten na het eten. Overige symptomen 02:59 uur na het eten, en weer andere hebben zowel vroege en late symptomen.

In het algemeen, kunt u helpen voorkomen dat dumpingsyndroom door het veranderen van uw dieet na de operatie. Wijzigingen kunnen onder het eten van kleinere maaltijden en het beperken van levensmiddelen met veel suiker. In meer ernstige gevallen van dumping syndroom, kunt u medicijnen of een operatie nodig.

Tekenen en symptomen van dumpingsyndroom algemeen optreden direct na het eten, vooral na een maaltijd rijk aan tafelsuiker (sucrose) of vruchtensuiker (fructose). Tekenen en symptomen kunnen omvatten

Late dumping tekenen en symptomen, die na het eten van een tot drie uur optreden, zijn het gevolg van je lichaam het vrijgeven van grote hoeveelheden insuline om de grote hoeveelheid suikers het invoeren van uw dunne darm absorberen nadat u een high-suiker maaltijd te eten. Het resultaat is een lage bloedsuikerspiegel.

Wanneer een arts te zien

Tekenen en symptomen van de late dumping kunnen bestaan

Wat je kunt doen

Sommige mensen hebben zowel de vroege en late tekenen en symptomen. Sommige mensen ontwikkelen dumpingsyndroom jaar na de operatie.

Neem contact op met uw arts als een van de volgende op u van toepassing.

In dumping syndroom, voedsel en maagsappen van je maag naar je dunne darm in een ongecontroleerde, abnormaal snelle manier. Dit is meestal gerelateerd aan veranderingen in maag geassocieerd met chirurgie.

Dumping syndroom kan optreden na elke buikoperatie of verwijdering van de slokdarm (esophagectomy). Maag-bypass operatie om gewicht te verliezen is tegenwoordig de meest voorkomende oorzaak.

Vragen aan uw arts te vragen

Chirurgie die je maag verandert kan uw risico op dumping syndroom te verhogen. Deze operaties worden meestal uitgevoerd voor de behandeling van obesitas, maar zijn ook onderdeel van de behandeling van maagkanker en andere aandoeningen. Deze operaties omvatten

Als u tekenen en symptomen van dumping syndroom hebben, ben je waarschijnlijk eerst zien uw huisarts of een huisarts. Je kan dan worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van spijsverteringsproblemen (gastro-enteroloog).

Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen.

Voor het dumpen syndroom, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Aarzel niet om andere vragen te stellen.

Wat te verwachten van uw arts

Uw arts zal waarschijnlijk je vragen te stellen, met inbegrip

Uw arts kan een aantal van de volgende methoden gebruiken om te bepalen of u syndroom dumping.

Vroege dumping syndroom is waarschijnlijk op te lossen op zijn eigen binnen drie maanden. In de tussentijd is er een goede kans dat het dieet verandert uw symptomen te verlichten. Zo niet, dan kan uw arts medicijnen of een operatie aan te bevelen.

Voor mensen met ernstige symptomen niet verlicht door veranderingen in het dieet, artsen voorschrijven octreotide (Sandostatine) in zeldzame gevallen. Deze anti-diarree geneesmiddelen, door injectie genomen onder de huid (subcutaan), kan het legen van voedsel in de darm vertragen. Mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid, braken en maagklachten.

Praat met uw arts over de juiste manier om self-beheer van de drug.

Artsen gebruiken een aantal chirurgische ingrepen om moeilijke gevallen van dumping syndroom die resistent zijn tegen meer conservatieve benaderingen behandelen. De meeste van deze operaties reconstructieve technieken, zoals reconstructie van de pylorus of ze bedoeld maagomleidingschirurgie keren.

medicijnen

Hier zijn een aantal dieet strategieën die kunnen helpen handhaven van een goede voeding en uw symptomen te minimaliseren.

Verander uw dieet. Eet meer eiwit – vlees, gevogelte, romige pindakaas en vis – en complexe koolhydraten – havermout en andere volkoren voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels. Beperk levensmiddelen met veel suiker, zoals snoep, tafelsuiker, stroop, frisdranken en sappen.

Chirurgie

De natuurlijke suiker in zuivelproducten (lactose) kan verergeren uw symptomen. Probeer kleine hoeveelheden op het eerste, of te elimineren als je denkt dat ze problemen veroorzaken. Wilt u misschien een diëtiste zie voor meer advies over wat te eten.

Sommigen gebruiken supplementen zoals pectine, guargom, psyllium zwart en blond psyllium de spijsvertering inhoud verdikken en vertragen de voortgang door de darmen. Als u besluit om een ​​supplement te proberen, bespreken met uw arts om te leren over de mogelijke bijwerkingen of interacties met andere medicijnen die je neemt.

een bezoek aan uw arts