duoneb (inhalator) gebruikt, dosering & bijwerkingen

Wat is DuoNeb?

DuoNeb wordt gebruikt als een geïnhaleerde medicatie bronchospasme bij mensen met chronische obstructieve longziekte (COPD) die ook gebruik van andere geneesmiddelen om hun ziekte onder controle te voorkomen.

DuoNeb kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet niet gebruiken DuoNeb als je allergisch bent voor albuterol (Proventil, Ventolin) zijn, ipratropium (Atrovent), of atropine (Atreza, Lomotil, Vi-Atro, Sal-tropine). Niet gebruiken Combivent als u allergisch bent voor soja, pinda’s of andere voedingsmiddelen die soja lecithine bevatten.

Belangrijke gegevens

Voordat u DuoNeb gebruikt, vertel uw arts als u hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, coronaire hartziekte, een hartritme stoornis, epileptische aanvallen, diabetes, een overactieve schildklier, glaucoom, een vergrote prostaat, urineren problemen, leverziekte of nierziekte.

Raadpleeg een arts als u denkt dat DuoNeb is niet zo goed werken als gebruikelijk.

Je moet niet gebruiken DuoNeb als je allergisch bent voor albuterol (Proventil, Ventolin) zijn, ipratropium (Atrovent), of atropine (Atreza, Lomotil, Vi-Atro, Sal-tropine). Niet gebruiken Combivent als u allergisch bent voor soja, pinda’s of andere voedingsmiddelen die soja lecithine bevatten.

Om ervoor te zorgen DuoNeb veilig is voor u, vertel uw arts over uw andere medische aandoeningen, in het bijzonder

Voordat u DuoNeb

hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, coronaire hartziekte, of hartritmestoornissen

een aanval aandoening zoals epilepsie

suikerziekte

overactieve schildklier

glaucoma

vergrote prostaat, problemen met urineren

lever- of nierziekte; of

als u allergisch bent voor soja, pinda’s of andere voedingsmiddelen die sojalecithine bevatten.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of DuoNeb is schadelijk voor een ongeboren baby. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Het is niet bekend of albuterol en ipratropium overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven terwijl u DuoNeb.

Gebruik DuoNeb precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet gebruiken in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

DuoNeb kan het risico van astma gerelateerde dood verhogen. Het is essentieel dat u alleen de voorgeschreven dosis van dit geneesmiddel te gebruiken en volg alle patiënt instructies voor het veilig gebruik van de medicatie.

DuoNeb wordt geleverd met de patiënt instructies voor veilig en effectief gebruik. Volg deze aanwijzingen aandachtig door. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Om Duoneb-oplossing met een vernevelaar

Open de folieverpakking en verwijder één flacon. Knijp al het geneesmiddel uit in de kamer van de vernevelaar.

Bevestig het mondstuk of gezichtsmasker om het geneesmiddel kamer. Maak dan het medicijn kamer naar de compressor. Zit rechtop in een comfortabele positie. Plaats het mondstuk in uw mond of zet het gezichtsmasker op, met betrekking tot uw neus en mond.

Adem langzaam en gelijkmatig, totdat u alle DuoNeb oplossing (meestal 5 tot 15 minuten) hebben ingeademd. De behandeling is voltooid wanneer geen nevel meer wordt gevormd door de vernevelaar en het geneesmiddel kamer leeg.

Reinig de vernevelaar na elk gebruik. Volg de reiniging aanwijzingen die bij de vernevelaar kwam.

Hoe moet ik DuoNeb gebruiken?

Bel uw arts meteen als een van uw medicijnen lijken niet zo goed te werken in het voorkomen van aanslagen.

Om zeker te zijn DuoNeb helpt uw ​​conditie en niet het veroorzaken van schadelijke effecten, zal uw longfunctie moeten vaak worden getest. U kunt ook een bloedonderzoek nodig op het kantoor van uw arts. Bezoek regelmatig met uw arts.

Gebruik DuoNeb regelmatig naar het meest profiteren. Haal je recept bijgevuld voordat je uitgeput van de geneeskunde volledig uit te voeren.

Bewaar Duoneb bij kamertemperatuur weg van vocht, warmte en licht. Houd elk flesje in haar folieverpakking totdat u klaar bent om het te gebruiken zijn.

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor uw volgende dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

 Een overdosis van albuterol en ipratropium kan fataal zijn. Overdosering symptomen kunnen pijn op de borst, snel of beukende heartbeats, extreme dorst, spierzwakte of slap gevoel, ernstige hoofdpijn, zoemen in je oren, zwakke pols, flauwvallen, of langzame ademhaling (ademhaling kan stoppen).

Als dit medicijn in uw ogen, spoelen met water en medische hulp inroepen.

DuoNeb kan wazig zien en kunnen uw denken of reacties aantasten. Wees voorzichtig als u rijdt of iets dat vereist dat u alert en in staat om duidelijk te zien zijn te doen.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op DuoNeb: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik DuoNeb en bel uw arts onmiddellijk als u een ernstige bijwerking zoals hebben

piepende ademhaling, verstikking of andere ademhalingsproblemen (met name na het starten van een nieuwe bus van dit geneesmiddel)

pijn op de borst, beukende hartslagen of fladderen in je borst

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

gevaarlijk hoge bloeddruk (ernstige hoofdpijn, angst, ongelijke hartslagen)

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

zwelling van uw enkels of voeten

pijn aan de ogen, of het zien van halo’s rond lichten

Wat moet ik vermijden?

pijnlijke of moeilijk plassen; of

laag kaliumgehalte (verwardheid, extreme dorst, vaak plassen, been ongemak, spierzwakte of slap gevoel).

Andere vaak voorkomende DuoNeb bijwerkingen kunnen zijn

DuoNeb bijwerkingen

lichte hoofdpijn; of

koude symptomen zoals verstopte neus, niezen, hoesten, of een zere keel.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met DuoNeb, in het bijzonder

blaas of urine geneesmiddelen zoals darifenacine (Enablex), tolterodine (Detrol), solifenacine (Vesicare)

een diureticum (water pil)

hart of bloeddruk medicatie, zoals atenolol (Tenormin, Tenoretic), metoprolol (Dutoprol, Lopressor, Toprol), propranolol (Inderal, InnoPran), en anderen

medicijnen voor de ziekte van Parkinson of depressie

medicatie voor de behandeling van overmatig maagzuur, maagzweer, reisziekte, of het prikkelbare darm syndroom

andere luchtwegverwijders zoals formoterol (Foradil), ipratropium (Atrovent), isoproterenol (Isuprel), metaproterenol (Alupent, Metaprel), terbutaline (Brethine, Bricanyl), of tiotropium (Spiriva); of

een genotmiddel, ADHD medicatie, dieetpillen, of over-the-counter koud of allergie medicijnen.

Deze lijst is niet compleet. Andere geneesmiddelen kunnen interageren met DuoNeb, inclusief recept, over-the-counter, vitamine en kruidenproducten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids.

Disclaimer: Alle inspanningen werden geleverd om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie juist is, up-to-date en compleet, maar geen garantie wordt gemaakt in die zin. Drug gegevens kan enige tijd gevoelig. informatie over drugs Multum is een bron van informatie ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en / of aan de consument te dienen het bekijken van deze service als een aanvulling op, en geen vervanging voor, de expertise, vaardigheden, kennis en het oordeel van de zorgverleners. Het ontbreken van een waarschuwing voor een bepaald geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie geenszins worden opgevat om aan te geven dat het geneesmiddel of geneesmiddelcombinatie is veilig, effectief en geschikt voor elke bepaalde patiënt. De hierin opgenomen informatie is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, routebeschrijvingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, drug interactions, allergische reacties of schadelijke effecten te dekken.

6.06.2014-09-08, 11:56:42.

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de overheid

COPD, Maintenance Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, ipratropium, Xopenex, Proventil, Breo Ellipta, Atrovent, Combivent, Ventolin HFA, tiotropium, Anoro Ellipta, Proventil HFA, Daliresp, Brovana, albuterol / ipratropium, salmeterol , Combivent Respimat, Advair HFA, glycopyrrolate, budesonide / formoterol, levalbuterol

Welke andere drugs zullen DuoNeb beïnvloeden?

DuoNeb (albuterol / ipratropium)