duopa

Therapeutische klasse: Antiparkinson

Gebruikt Voor Duopa

Farmacologische klasse: decarboxylaseremmer

Dopamine is een natuurlijk voorkomende stof in de hersenen die helpt de controle van de beweging en activiteiten zoals lopen en praten. Bij patiënten met de ziekte van Parkinson, er onvoldoende dopamine in bepaalde hersengebieden. Levodopa komt in de hersenen en helpt vervang de ontbrekende dopamine, die mensen in staat stelt beter te laten functioneren. Door het verhogen van de hoeveelheid dopamine in de hersenen, levodopa helpt de symptomen en helpt u om de dagelijkse activiteiten uit te voeren zoals aankleden, wandelen, en het hanteren van keukengerei.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van levodopa en carbidopa combinatie in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van Duopa® bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op nierproblemen, wat voorzichtigheid bij patiënten die dit medicijn nodig hebben.

Voordat u Duopa

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende kan een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u dit geneesmiddel gebruikt, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Gebruik dit geneesmiddel precies zoals voorgeschreven door uw arts. Niet vaker of langer dan uw dokter besteld gebruiken.

Dit geneesmiddel moet komen met een Medication Guide en de patiënt instructies. Lees en volg deze instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Duopa® wordt geleverd in een kleine, plastic container genoemd cassette. Dit geneesmiddel wordt continu 16 uur gegeven door een buis die in je maag wel een PEG-J wordt gezet. Een kleine draagbare pomp (CADD-Legacy 1400) wordt gebruikt om Duopa® verplaatsen van de cassette via de PEG-J buis. Het kan ook worden gegeven voor een korte tijd met behulp van een buis door je neus wel een neus-jejunale (NJ) buis. Uw arts zal u laten zien hoe u Duopa® en de draagbare pomp gebruiken voordat u het voor de eerste keer.

Voor het gebruik van dit geneesmiddel, zal uw arts nodig om een ​​procedure om een ​​klein gaatje te maken in je maag naar de PEG-J buis te plaatsen hebben. Uw arts moet u vragen of u maag chirurgie of problemen heeft gehad met uw maag voordat u dit geneesmiddel.

Uw voorgeschreven dosis Duopa® zal worden geprogrammeerd in uw pomp door uw arts. Uw dosis Duopa® mag alleen worden gewijzigd door uw arts.

Houd een aanbod van carbidopa-levodopa onmiddellijke vrijlating tabletten in het geval u niet in staat bent om uw Duopa® infuus krijgen. U zult ook moeten deze tabletten voor de voorgeschreven nachtelijke dosis na ontvangst van uw dosis Duopa®.

Aangezien eiwit kunnen interfereren met de reactie van het lichaam op carbidopa en levodopa moet eiwitrijke diëten worden vermeden. Inname van normale hoeveelheden eiwit moeten gelijk de hele dag door worden gespreid, of genomen zoals voorgeschreven door uw arts.

Als u het nemen van multivitamine tabletten of van plan om te beginnen met het nemen van hen, bespreek dit dan eerst met uw arts. Ijzerzouten (vitamines) kan dit geneesmiddel te houden goed werkt.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Correct gebruik van Duopa

Dit geneesmiddel moet worden gegeven op een vast schema. Als u een dosis of vergeet uw geneesmiddel te gebruiken, contact op met uw arts of apotheker om instructies.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Store Duopa® cassette in de koelkast. Beschermen tegen licht. Hou het in de verpakking voor gebruik. Wanneer u Duopa® cassette uit de koelkast te verwijderen, moet het worden gebruikt binnen 16 uur. Niet bevriezen.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken aan veranderingen in uw dosis toe te staan ​​en om te controleren of er geen ongewenste effecten.

Neem dit geneesmiddel niet als u een monoamine oxidase (MAO) remmers hebben genomen (bijvoorbeeld fenelzine, tranylcypromine, Nardil®, Parnate®) in de afgelopen 2 weken.

Het gebruik van dit geneesmiddel kan maag- of darmproblemen veroorzaken. Bel uw arts meteen als je buik- of maagpijn, constipatie, dat niet verdwijnt, misselijkheid, braken, koorts, of donker, teerachtige ontlasting.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Duopa

Dit geneesmiddel kan duizeligheid, slaperig, vaag, licht in het hoofd, problemen bij het beheersen van de bewegingen, of problemen te veroorzaken in concentreren of helder zien. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat autorijden, machines bedienen, of doe andere banen die vereisen dat je alert, goed gecoördineerd, of in staat om na te denken of te zien ook.

Sommige mensen die dit medicijn hebben gebruikt had ongewone veranderingen in hun gedrag. Praat met uw arts meteen als u problemen krijgt met gokken of een toegenomen interesse in seks tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Als u ongewone of vreemde gedachten en gedrag te ontwikkelen tijdens het ontvangen van dit geneesmiddel, moet u om het te bespreken met uw arts. Andere wijzigingen zou kunnen zijn verwarring, verergering van depressie, visuele hallucinaties (dingen zien die er niet zijn), suïcidale gedachten en ongewone opwinding, nervositeit of prikkelbaarheid.

Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel zonder eerst met uw arts. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen geleidelijk te verminderen. Dit kan helpen voorkomen dat een mogelijke verslechtering van uw conditie en de mogelijkheid van ontwenningsverschijnselen, zoals stuipen (aanvallen), moeilijkheden met ademhalen, een snelle hartslag, hoge koorts, hoge of lage bloeddruk, verhoogde transpiratie, verlies van controle over de blaas te verminderen , ernstige spierstijfheid, ongewoon bleke huid, of vermoeidheid.

Neem contact op met uw arts meteen als u branden, gevoelloosheid, tintelingen, of pijnlijke sensaties, zwakte in de armen, handen, benen of voeten, of unsteadiness of onhandigheid tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Dit kunnen symptomen van perifere neuropathie.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn op de borst of ongemak, onregelmatige hartslag, misselijkheid of braken, pijn in de schouders, armen, kaak of nek of zweten na het ontvangen van dit geneesmiddel.

Het is belangrijk dat uw arts controleer je huid regelmatig op tekenen van een huidkanker melanoom genoemd. Als u een ongewone rode, bruine of zwarte vlekken op je huid opmerken, overleg dan met uw arts meteen.

Duopa Side Effects

Duopa (carbidopa / levodopa)

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

Ziekte van Parkinson Exelon, ropinirol, benztropine, Sinemet, pramipexol, carbidopa / levodopa, amantadine, Requip, Mirapex, Cogentin, rivastigmine, Azilect, bromocriptine, trihexyphenidyl, Artane, selegiline, Rytary, Neupro, entacapone, Stalevo, belladonna, biperideen, Symmetrel, rasagiline

 of gaat u lid worden van de Duopa steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.