dutasteride (oraal) beschrijving en merknamen

Opmerking: Vruchtbare vrouwen moeten niet gebruiken of te behandelen dutasteride capsules. Dutasteride kan aangeboren afwijkingen bij mannelijke foetussen veroorzaken.

Dutasteride wordt alleen of in combinatie gebruikt met tamsulosine (Flomax®) naar mannen die symptomen van een vergrote prostaat, die ook bekend staat als benigne prostaathyperplasie (BPH) hebben te behandelen. Goedaardige vergroting van de prostaat is een probleem dat kan optreden bij mannen als ze ouder worden. De prostaat ligt onder de blaas. Als de prostaat vergroot, kunnen bepaalde spieren in de klier krap geworden en in de weg van de buis die urine afvoeren uit de blaas. Dit kan problemen veroorzaken met urineren, zoals Vaak moeten plassen, een zwakke stroom bij het urineren of het gevoel niet in staat om de blaas te legen.

Dutasteride blokkeert de werking van het enzym 5-alpha-reductase. Dit enzym verandert testosteron ander hormoon dat ervoor zorgt dat de prostaat te groeien. Hierdoor wordt de grootte van de prostaat afgenomen. Het effect van dutasteride duurt slechts zolang de patiënt wordt genomen. Indien wordt gestopt, begint de prostaat weer te groeien.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Capsule, vloeistof gevulde

Zodra een geneesmiddel voor marketing goedgekeurd voor een bepaalde toepassing, kan ervaring blijkt dat het ook bruikbaar voor andere medische problemen. Hoewel deze toepassingen niet zijn opgenomen in de etikettering van producten, wordt dutasteride gebruikt in bepaalde patiënten met de volgende medische aandoeningen

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen