dwerggroei complicaties

Complicaties van dwerggroei gerelateerde aandoeningen kan sterk variëren, maar sommige complicaties zijn een aantal voorwaarden gemeenschappelijk.

De karakteristieke kenmerken van de schedel, wervelkolom en ledematen gedeeld door de meeste vormen van disproportionele dwerggroei resulteren in een aantal veel voorkomende problemen

onevenredige dwerggroei

Met proportionele dwerggroei, problemen in de groei en ontwikkeling vaak leiden tot complicaties met slecht ontwikkelde organen. Zo kan bijvoorbeeld hartproblemen vaak aanwezig in het syndroom van Turner een significant effect hebben op de gezondheid. Een afwezigheid van seksuele rijping geassocieerd met groeihormoon-deficiëntie of het syndroom van Turner heeft invloed op zowel de fysieke ontwikkeling en sociaal functioneren.

evenredige dwerggroei

Vrouwen met disproportionele dwerggroei kunnen ademhalingsproblemen te ontwikkelen tijdens de zwangerschap. Een keizersnede (keizersnede) bijna altijd nodig omdat de grootte en vorm van het bekken laat geen succesvolle vaginale bevalling.

De meeste mensen met dwerggroei liever niet geëtiketteerd te worden door een voorwaarde. Echter, sommige mensen verwijzen naar zichzelf als dwergen of kleine mensen. Het woord “midget” wordt algemeen beschouwd als een offensief termijn.

Mensen van gemiddelde lengte kan misvattingen over mensen met dwerggroei hebben. En de uitbeelding van mensen met dwerggroei in moderne films zijn vaak stereotypes. Misvattingen van invloed kan een persoon het gevoel van eigenwaarde en beperken de mogelijkheden voor succes op school of werk.

Kinderen met dwerggroei zijn bijzonder kwetsbaar voor plagen en spot van klasgenoten. Omdat dwerggroei is relatief zeldzaam, kunnen kinderen geïsoleerd van hun leeftijdsgenoten te voelen.

Zwangerschap

publieke perceptie