dyslexie

Dyslexie is een leerstoornis gekenmerkt door problemen met het lezen als gevolg van problemen met het identificeren van spraakklanken en leren hoe zij betrekking hebben op letters en woorden. Ook wel specifieke lezing handicap, dyslexie is een veel voorkomende leerstoornis bij kinderen.

Dyslexie komt voor bij kinderen met een normaal gezichtsvermogen en intelligentie. Soms dyslexie gaat gediagnosticeerd al jaren en wordt niet herkend tot volwassenheid.

Er is geen remedie voor dyslexie. Het is een levenslange aandoening die wordt veroorzaakt door erfelijke eigenschappen die invloed hebben op hoe je brein werkt. Echter, kunnen de meeste kinderen met dyslexie te slagen op school met begeleiding of een gespecialiseerde opleiding. Emotionele ondersteuning speelt ook een belangrijke rol.

Dyslexie symptomen kunnen moeilijk te herkennen voordat uw kind de school binnenkomt, maar enkele vroege aanwijzingen kan een probleem aan te geven. Zodra uw kind de schoolgaande leeftijd heeft bereikt, kan de leerkracht van uw kind de eerste zijn om een ​​aandoening op. De aandoening wordt vaak duidelijk als een kind begint te leren lezen.

Tekenen en symptomen die een jong kind kan een risico op dyslexie omvatten

Voor school

Zodra uw kind op school zit, kan dyslexie tekenen en symptomen duidelijker worden, met inbegrip van

School leeftijd

Dyslexie symptomen bij tieners en volwassenen zijn vergelijkbaar met die bij kinderen. Hoewel vroege interventie gunstig voor dyslexie behandeling is, het is nooit te laat om hulp te zoeken. Enkele veel voorkomende symptomen van dyslexie bij tieners en volwassenen omvatten

Dyslexie wordt gekenmerkt door een vertraging in de leeftijd waarop een kind begint te lezen. De meeste kinderen zijn klaar om te leren lezen bij de kleuterschool of eerste leerjaar, maar kinderen met dyslexie kunnen vaak niet begrijpen de basisprincipes van het lezen van die tijd.

Praat met uw arts als leesniveau van je kind is lager dan wat wordt verwacht voor zijn of haar leeftijd of als u merkt dat andere tekenen of symptomen van dyslexie. Bij dyslexie gediagnosticeerd en onbehandeld gaat, leesproblemen kindertijd blijven in de volwassenheid.

Dyslexie is gekoppeld aan bepaalde genen die bepalen hoe de hersenen ontwikkelt. Het lijkt een erfelijke aandoening – het de neiging om te draaien in gezinnen.

Tieners en volwassenen

Deze erfelijke eigenschappen lijken delen van de betrokken taal hersenen beïnvloeden, interfereren met de mogelijkheid om geschreven letters en woorden om te zetten in spraak.

Dyslexie risicofactoren omvatten

Dyslexie kan leiden tot een aantal problemen, waaronder

Kinderen die dyslexie hebben een verhoogd risico van het hebben van attention-deficit / hyperactivity disorder (ADHD), en vice versa. ADHD kan moeite de aandacht, evenals hyperactiviteit en impulsief gedrag, dat dyslexie moeilijker te behandelen kan veroorzaken.

U kan eerst brengen uw zorgen met kinderarts of huisarts van uw kind. Om ervoor te zorgen dat een ander probleem niet bij de wortel van leesproblemen van uw kind, kan de arts uw kind te verwijzen

Wanneer een arts te zien

Ter voorbereiding van uw afspraak

Voor dyslexie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Uw arts zal waarschijnlijk een aantal vragen voor u als goed, zoals

Er is niemand test die dyslexie kunnen diagnosticeren. De arts van uw kind zal een aantal factoren, zoals

Er is geen bekende manier om de onderliggende hersenactiviteit afwijking die dyslexie veroorzaakt te corrigeren – dyslexie is een levenslange probleem. Echter, vroege opsporing en evaluatie van de specifieke behoeften en passende behandeling kan succes te verbeteren bepalen.

Dyslexie wordt behandeld met behulp van specifieke pedagogische aanpak en technieken, en hoe eerder de ingreep begint, hoe beter. Psychologische testen zal helpen docenten van uw kind het ontwikkelen van een geschikte lesprogramma.

Wat je kunt doen

Leerkrachten kunnen technieken met horen, zien en aanraken gebruiken om het lezen te verbeteren. Het helpen van een kind maken gebruik van verschillende zintuigen te leren – bijvoorbeeld luisteren naar een getapete les en tracing met een vinger de vorm van de gebruikte letters en de woorden gesproken – kan hem of haar proces de informatie te helpen.

Indien beschikbaar, kan tutoring sessies met een lezing specialist zeer nuttig zijn voor veel kinderen met dyslexie zijn. Een reading specialist zal zich richten op het helpen van je kind

Wat te verwachten van uw arts

Als uw kind een ernstige lees- handicap, kan begeleiding nodig vaker voor te komen, en de voortgang kan langzamer.

In de Verenigde Staten, de scholen wettelijk verplicht maatregelen te nemen om kinderen met de diagnose dyslexie met hun leerproblemen te helpen nemen. Praat met de leraar van uw kind over het opzetten van een vergadering om een ​​plan dat de behoeften van uw kind en hoe de school zal hem of haar helpen slagen contouren te creëren. Dit is een Individuele Education Plan (IEP) genoemd. Om hulp te krijgen, kan uw kind een gestructureerd, schriftelijk plan nodig.

Kinderen met dyslexie die extra hulp in de kleuterklas of eerste leerjaar krijgen verbeteren vaak hun leesvaardigheid genoeg om te slagen in de basisschool en de middelbare school.

Kinderen die geen hulp tot later kwaliteiten krijg misschien meer moeite het leren van de vaardigheden die nodig zijn om goed te lezen. Ze zijn waarschijnlijk achter academisch achterblijven en kunnen nooit in staat zijn in te halen. Een kind met ernstige dyslexie kan nooit een gemakkelijke tijd lezen, maar hij of zij kan verbeteren vaardigheden die het lezen te leren.

Academische problemen niet per se een persoon met dyslexie kan niet slagen. Studenten met dyslexie kunnen zeer geschikt zijn, gezien de juiste middelen. Veel mensen met dyslexie zijn creatief en licht, en kan worden begaafd in wiskunde, wetenschap of kunst. Sommige hebben zelfs een succesvolle schrijven carrière.

Je speelt een belangrijke rol in het helpen van uw kind slagen. Neem deze stappen

onderwijstechnieken

Succes in de werkgelegenheid kan moeilijk zijn voor volwassenen die worstelen met dyslexie zijn. Om u te helpen uw doelen te bereiken

Emotionele ondersteuning en mogelijkheden voor prestatie in activiteiten die niet lezen met zich meebrengen zijn belangrijk voor kinderen met dyslexie. Als uw kind dyslexie

een bezoek aan uw arts

Individuele onderwijsplan

Wat ouders kunnen doen

Wat volwassenen met dyslexie kan doen