elepsia xr

Therapeutische klasse: Anticonvulsief

Gebruikt Voor Elepsia XR

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van levetiracetam oplossing voor oraal gebruik of tabletten (bijvoorbeeld Keppra®) bij kinderen jonger dan 1 maand oud, en levetiracetam verlengde afgifte (bijv Keppra XR) bij kinderen jonger dan 16 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van levetiracetam verlengde afgifte (bijv Elepsia ™ XR) bij kinderen jonger dan 12 jaar. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van levetiracetam bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die een aanpassing van de dosering voor patiënten die levetiracetam nodig hebben.

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Voordat u Elepsia XR

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die levetiracetam bevatten. Het kan niet specifiek Elepsia XR zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts, om uw conditie zo veel mogelijk te helpen. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Ook niet uw dosis veranderen zonder eerst met uw arts.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een Medication Guide. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Levetiracetam kunnen worden genomen met of zonder voedsel of op een volle of lege maag. Echter, als uw arts u de medicijnen te nemen op een bepaalde manier, neem het precies zoals voorgeschreven. Je moet proberen om dit geneesmiddel op hetzelfde tijdstip iedere dag.

Slik de tablet of de verlengde afgifte tablet in zijn geheel. Geen pauze, pletten, of kauwen. Er is een orale vloeibare vorm van dit geneesmiddel als u of uw kind niet de tabletten kunnen doorslikken.

Meet de mondelinge vloeistof met een gemarkeerde maatlepel, dropper, orale spuit, of medicijnen beker. Het gemiddelde huishouden theelepel mag nooit aan de juiste hoeveelheid vloeistof. Als u vragen heeft over dit, vraag dan uw arts of apotheker.

Dit geneesmiddel kan worden gebruikt met andere geneesmiddelen beslag. Houd het gebruik van al uw beslag geneesmiddelen, tenzij uw arts u vertelt om te stoppen.

Neem alleen de vorm van dit medicijn die uw arts voorgeschreven. Als u uw recept te vullen en je pillen er anders uitzien, hoeft het medicijn niet in en vertel uw arts of apotheker meteen.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Correct gebruik van levetiracetam

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleren of de voortgang van uw uw kind op regelmatige bezoeken, met name voor de eerste paar maanden dat u of uw kind dit geneesmiddel inneemt. Dit is noodzakelijk om dosisaanpassingen mogelijk te maken en ongewenste effecten te verminderen.

Levetiracetam kunnen veranderingen in stemming of gedrag, problemen met coördinatie, of ongewone vermoeidheid of zwakte veroorzaken. Vertel het uw arts meteen als u of uw kind start depressief, angstig, boos te voelen, niet zo snel boos, rusteloos, of gedachten over jezelf pijn te doen. Het rapporteren van ongewone gedachten of gedrag, die u ontroeren, vooral als ze nieuw of erger snel.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen duizelig, slaperig, moe, of minder alert zijn dan ze normaal geworden. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn te doen.

Ernstige huidreacties kunnen optreden met dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind blaren, peeling of versoepeling van de huid, rode huid laesies, ernstige acne of huiduitslag, zweren of zweren op de huid, of koorts of rillingen tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Stop niet met levetiracetam zonder eerst met uw arts. Het stoppen van het geneesmiddel plotseling kan ertoe leiden dat uw aanvallen om terug te keren of vaker voor te komen. Uw arts kunt u het bedrag dat u neemt alvorens volledig te stoppen het geleidelijk te verminderen.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de resultaten van bepaalde medische tests.

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Elepsia XR

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

Beschikbaarheid assortiment Discontinued

Elepsia XR Side Effects

Elepsia XR (levetiracetam)

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Aanvallen diazepam, Valium, Topamax, Keppra, topiramaat, levetiracetam, Dilantin, fenytoïne, fenobarbital, Trileptal, primidon, oxcarbazepine

Epilepsie gabapentine, Lyrica, Neurontin, Lamictal, Depakote, Keppra, lamotrigine, levetiracetam, Dilantin, carbamazepine, Tegretol, divalproexnatrium

 of gaat u lid worden van de Elepsia XR steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.