enalapril en hydrochloorthiazide (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts uw vooruitgang te controleren op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Dit geneesmiddel kan ernstige vormen van allergische reacties, waaronder anafylaxie veroorzaken. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Bel uw arts meteen als u een huiduitslag, jeuk, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht, mond of keel tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Bel uw arts meteen als u ernstige buikpijn (met of zonder misselijkheid of braken). Dit kan een symptoom zijn van intestinale angio-oedeem.

Duizeligheid, kan duizeligheid, of flauwvallen ook optreden, met name bij het opstaan ​​vanuit een liggende of zittende houding of als u het nemen van een diureticum (water pil). Zorg dat u weet hoe u reageert op het geneesmiddel voordat u gaat autorijden, gebruik maken van machines, of andere dingen die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn. Als u zich duizelig voelt, liggen zodat je niet flauw. Dan zitten voor een paar ogenblikken voor staan ​​om te voorkomen dat de duizeligheid terug te keren. Als u flauw, stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel en bel uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts meteen als je ziek wordt terwijl u dit geneesmiddel, in het bijzonder met een ernstige of voortdurende misselijkheid, braken of diarree. Deze voorwaarden kunnen ertoe leiden dat u te veel water of zout te verliezen en kan leiden tot een lage bloeddruk. U kunt ook water verliezen door zweten, dus veel water te drinken tijdens het sporten of bij warm weer.

Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Als u een verandering in de resultaten van uw bloed of urine suiker testen opmerkt, of als u vragen hebt, contact op met uw arts.

Neem contact op met uw arts als u koorts, koude rillingen, of een zere keel. Dit kunnen symptomen van een infectie als gevolg van lage witte bloedcellen.

Neem contact op met uw arts meteen als u pijn in de bovenbuik, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als wazig zien, moeite met lezen, pijn aan de ogen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Dit kan een teken van een ernstige oog probleem. Uw arts kan een oogarts om je ogen te controleren.

Hyperkaliëmie (hoog kaliumgehalte in het bloed) kunnen optreden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. Neem contact op met uw arts meteen als u de volgende symptomen: buik- of maagpijn, verwarring, moeilijkheden met ademhalen, onregelmatige hartslag, misselijkheid of braken, nervositeit, gevoelloosheid of tintelingen in de handen, voeten of lippen, kortademigheid, of zwakte of zwaarte van de benen. Niet of zoutvervangers die kalium bevatten of zonder eerst met uw arts te gebruiken.

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat je het gebruik van dit geneesmiddel. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik van dit geneesmiddel enkele dagen voor een operatie.

Dit geneesmiddel kan minder effectief zijn bij negroïde patiënten. Black patiënten hebben ook een verhoogd risico op angio-oedeem (zwelling van de handen, armen, gezicht, mond of keel).

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit omvat in het bijzonder over-the-counter (receptplichtige) geneesmiddelen voor de eetlust onder controle, astma, verkoudheid, hoesten, hooikoorts, of sinus problemen, omdat ze de neiging hebben om uw bloeddruk te verhogen.