enalaprilaat intraveneuze

ACE-remmers kan letsel of de dood van de foetus bij gebruik tijdens het tweede en derde trimester. Stop therapie zo spoedig mogelijk bij zwangerschap gedetecteerd.

Gebruikt Voor enalaprilaat

Therapeutische klasse: Antihypertensiva

Farmacologische klasse: ACE-remmer

Enalaprilaat blokkeert een enzym in het lichaam dat nodig is om een ​​stof die zorgt bloedvaten vernauwen produceren. Hierdoor de bloedvaten. Dit verlaagt de bloeddruk en verhoogt de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart.

enalaprilaat is alleen beschikbaar met een recept van uw arts.

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor enalaprilaat, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op enalaprilaat of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies zijn niet uitgevoerd naar de relatie van de leeftijd aan de gevolgen van enalaprilaat in de pediatrische populatie. De veiligheid en werkzaamheid zijn niet vastgesteld.

Voordat u enalaprilaat

Geen informatie beschikbaar over de relatie tussen leeftijd om de effecten van enalaprilaat bij geriatrische patiënten. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die een aanpassing van de dosering bij patiënten die enalaprilaat nodig hebben.

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u ontvangt enalaprilaat, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Met behulp van enalaprilaat met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Enalaprilaat gebruik met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Met behulp van enalaprilaat met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van enalaprilaat beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Naast het gebruik van enalaprilaat, kan de behandeling voor hoge bloeddruk gewichtscontrole en veranderingen in de soorten voedsel eet, vooral voedingsmiddelen met een hoog natrium bevatten. Uw arts zal u vertellen welke van deze het meest belangrijk voor u zijn. Neem dan contact op met uw arts voordat u uw dieet.

Veel patiënten die een hoge bloeddruk zal geen tekenen van de aandoening op. In feite kunnen veel normale voelen. Het is zeer belangrijk dat u uw geneesmiddel precies zoals voorgeschreven en dat u uw afspraken te houden met uw arts zelfs niet als u zich goed voelt.

Vergeet niet dat enalaprilaat zal niet genezen uw hoge bloeddruk, maar het helpt wel onder controle te houden. Daarom moet u verder met de behandeling zoals voorgeschreven als je verwacht om je bloeddruk te verlagen en te houden naar beneden. Mogelijk moet u nemen een hoge bloeddruk geneesmiddel voor de rest van je leven. Als hoge bloeddruk niet behandeld wordt, kan het ernstige problemen zoals hartfalen, vaatziekten, beroerte of nierziekte veroorzaken.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen enalaprilaat goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Stop met het gebruik enalaprilaat en bel uw arts meteen als u zwelling van het gezicht, armen, benen, ogen, lippen, of de tong, of problemen met slikken of ademen. Dit zijn symptomen van een aandoening genaamd angio-oedeem.

U kunt duizeligheid ondervinden tijdens de eerste paar dagen met enalaprilaat. Als dit ernstig wordt en u flauwvalt, overleg dan met uw arts meteen.

Vertel uw arts onmiddellijk als u tekenen van infectie, zoals koude rillingen, keelpijn of koorts. Dit kunnen symptomen van een immuunsysteem aandoening, de zogenaamde neutropenie.

Met behulp van enalaprilaat terwijl je zwanger kunt uw ongeboren kind schadelijk zijn. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Neem contact op met uw arts meteen als u symptomen van geelzucht (gele huid of ogen), omdat deze tekenen van een ernstige leveraandoening kan zijn.

Enalaprilaat kan de hoeveelheid kalium in uw bloed verhogen. Heeft zoutvervangers die kalium niet gebruiken zonder eerst met uw arts.

Correct gebruik van enalaprilaat

Zorg ervoor dat elke arts of tandarts die behandelt je weet dat u gebruik maakt van enalaprilaat. Het kan nodig zijn om te stoppen met het gebruik enalaprilaat enkele dagen voor een operatie of medische tests.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts of verpleegkundige onmiddellijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.

alleen de beschikbaarheid Rx Recept

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van enalaprilaat

Zwangerschap Categorie D Positief bewijs van de risico’s

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedeniskalender Drug geschiedenis aan de FDA

 of gaat u lid worden van de enalaprilaat steungroep te verbinden met anderen die dezelfde interesses hebben.

enalaprilaat Side Effects

enalaprilaat