encefalitis

Encefalitis (en-sef-uh-LIE-tis) is een ontsteking van de hersenen. Virale infecties zijn de meest voorkomende oorzaak van de aandoening.

Encefalitis kan griepachtige symptomen, zoals koorts of ernstige hoofdpijn veroorzaken. Het kan ook verward denken, epileptische aanvallen, of problemen met de zintuigen of beweging veroorzaken. Echter, veel gevallen van encefalitis resulteren in slechts milde griepachtige symptomen of geen symptomen.

Ernstige gevallen van encefalitis, terwijl relatief zeldzaam, kunnen levensbedreigend zijn. Omdat de loop van een enkel geval van encefalitis onvoorspelbaar kan zijn, is het belangrijk om een ​​tijdige diagnose en behandeling te krijgen.

De meeste mensen met virale encefalitis hebben ofwel geen symptomen of milde griep-achtige symptomen, zoals de volgende

Meer ernstige gevallen vereisen snelle medische zorg. Bijkomende verschijnselen en symptomen van meer ernstige encefalitis kunnen onder meer de volgende

Wanneer een arts te zien

Tekenen en symptomen bij zuigelingen en jonge kinderen kunnen ook

Voorkomende virale oorzaken

Krijg directe zorg als u of iemand die je kent is het ervaren van een van de symptomen die gepaard gaan met meer ernstige gevallen van encefalitis. Ernstige hoofdpijn, koorts en veranderd bewustzijn vereisen spoedeisende zorg.

Zuigelingen en jonge kinderen met tekenen of symptomen van encefalitis moet spoedeisende zorg ontvangen.

De precieze oorzaak van encephalitis vaak onbekend is, maar de meest gediagnosticeerde oorzaak een virale infectie. Bacteriële infecties en infectieuze ontstekingen kan ook encefalitis.

Een infectie kan resulteren in één van twee aandoeningen van de hersenen

Complicaties van ernstige ziekte

Secundaire (postinfectieuze) encefalitis is een defect immuunsysteem reageren in reactie op een infectie elders in het lichaam. In plaats van alleen de cellen aanvalt een infectie veroorzaken, het immuunsysteem ook onrechte aanvallen gezonde cellen in de hersenen.

Secundaire encefalitis treedt vaak twee tot drie weken na de eerste infectie. Zelden secundaire encefalitis optreedt als een complicatie van een levend virus vaccinatie.

Veelvoorkomende oorzaken van encefalitis omvatten

Door muggen overgebrachte virussen. Arboviruses of geleedpotigen overgedragen virussen, worden overgebracht door muggen en andere bloedzuigende insecten. Door muggen overgebrachte virussen kunnen infecties die West-Nijl, La Crosse, St. Louis, western paarden en Oost-equine encefalitis bevatten veroorzaken.

Muggen dragen het virus uit een niet-menselijke gastheer – zoals een vogel, aardeekhoorn of paard – voor de mens. Symptomen van een infectie kan voorkomen binnen een paar dagen tot een paar weken na blootstelling aan een arbovirus.

Vragen van uw arts

Iedereen kan encefalitis ontwikkelen. Factoren die het risico kunnen verhogen van de aandoening omvatten

Complicaties als gevolg van encefalitis afhangen van verschillende factoren, waaronder leeftijd, de oorzaak van de infectie, de ernst van de ziekte en de initiële tijdstip van aanvang van de ziekte te behandelen.

In de meeste gevallen, mensen met een relatief milde ziekte herstellen binnen een paar weken zonder complicaties op lange termijn.

Letsel van de hersenen tegen ontsteking kan leiden tot een aantal problemen. De meest ernstige gevallen kan leiden tot coma of dood.

Andere complicaties – variëren sterk in ernst – kan nog maanden of zijn permanente

Omdat het begin van een ernstige ziekte in verband met encefalitis is ernstig en relatief plotselinge, vragen dringende zorg. De spoedeisende hulp team zal waarschijnlijk ook een specialist in aandoeningen van het zenuwstelsel (neuroloog).

antivirale geneesmiddelen

Het kan nodig zijn om een ​​aantal van de volgende vragen te beantwoorden of vragen te beantwoorden namens uw kind of een andere persoon met een ernstige ziekte

Vragen over de symptomen, risicofactoren en medische geschiedenis zijn belangrijk bij het maken van een diagnose van encefalitis. Diagnostische tests die nodig kunnen zijn omvatten de volgende

Ondersteunende zorg

Brain imaging. Beeldvorming van de hersenen is vaak de eerste test als de symptomen en de geschiedenis van de patiënt suggereren de mogelijkheid van encefalitis. De beelden kunnen opzwellen van de hersenen of andere aandoening die kunnen worden veroorzaakt de symptomen, zoals een tumor te onthullen.

Technologieën kunnen magnetic resonance imaging (MRI), die kan produceren gedetailleerde transversale en 3-D beelden van de hersenen of gecomputeriseerde tomografie (CT), die dwarsdoorsnedebeelden produceert.

Spinal Tap (lumbaalpunctie). Met een lumbaalpunctie, de arts voegt een naald in de onderrug naar de cerebrospinale vloeistof (CSF), de beschermende vloeistof die de hersenen en de ruggengraat omringt te halen. Veranderingen in deze vloeistof kan infectie en ontsteking in de hersenen zijn.

In sommige gevallen, kunnen monsters van CSF worden getest op het virus of andere infectieuze agens te identificeren.

De behandeling van milde gevallen, die kan worden verward als de griep, bestaat hoofdzakelijk uit

Gevallen van encefalitis als gevolg van bepaalde virussen vereisen meestal intraveneuze antivirale behandelingen. Antivirale middelen vaak gebruikt voor de behandeling van encefalitis omvatten

Follow-up therapie

Sommige virussen, zoals insecten overgedragen virussen, niet reageren op deze behandelingen. Omdat het specifieke virus niet direct of helemaal kan worden geïdentificeerd, behandeling met acyclovir vaak direct begonnen. Dit middel kan effectief tegen het herpes simplex virus, wat kan resulteren in aanzienlijke complicaties, zoals encefalitis of overlijden wanneer niet behandeld te worden.

Bijwerkingen van antivirale middelen omvatten misselijkheid, braken, diarree, en spier of gezamenlijke pijn of pijn. Zeldzame ernstige problemen kunnen onder meer afwijkingen in nier- of leverfunctie of onderdrukking van het beenmerg activiteit. Passende tests worden gebruikt om te controleren op ernstige bijwerkingen.

Extra ondersteunende zorg is ook nodig in het ziekenhuis voor mensen met ernstige encefalitis. De zorg kan omvatten

Na de initiële ziekte kan het noodzakelijk zijn om aanvullende therapie afhankelijk van het type en de ernst van de complicaties te ontvangen. Deze therapie kan omvatten

Bescherming tegen muggen en teken

Bescherming voor jonge kinderen

De beste manier om virale encefalitis voorkomen is om voorzorgsmaatregelen te nemen om de blootstelling aan virussen die de ziekte kunnen veroorzaken

Om uw blootstelling aan muggen en teken een minimum te beperken, volgt u deze tips

Solliciteer muggenspray. De Environmental Protection Agency (EPA) heeft een aantal producten met bepaalde chemische stoffen die muggen af ​​te weren geregistreerd. De geregistreerde chemicaliën zijn DEET, IR3535, citroen eucalyptus en picaridin. Producten met hogere concentraties van het werkzame bestanddeel verschaffen langere bescherming.

Lemon eucalyptus wordt niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen jonger dan 3 jaar oud.

Muskietenwerende middelen kunnen worden toegepast op zowel de huid en kleding. Om afweermiddel toepassen op je gezicht, spuit het op je handen en veeg het dan op je gezicht. Als u met behulp van zowel zonnebrandcrème en een insectenwerend middel, toe te passen eerste zonnebrandcrème.

Insectenwerende middelen worden niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen jonger dan 2 maanden oud. In plaats daarvan, bestrijken een baby drager of wandelwagen met klamboe.

Tips voor het gebruik van muggenmelk met kinderen onder meer de volgende

een bezoek aan uw arts