endometriose behandelingen en drugs

Behandeling van endometriose meestal met medicijnen of chirurgie. De aanpak u en uw arts kiest hangt af van de ernst van uw symptomen en of u hoop zwanger te worden.

In het algemeen, artsen raden proberen conservatieve behandelmethoden eerst kiezen voor een operatie als een laatste redmiddel.

pijnstillers

Uw arts kan u adviseren om een ​​over-the-counter pijnstiller te nemen, zoals de niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID), ibuprofen (Advil, Motrin IB, anderen) of naproxen (Aleve, anderen), te helpen verlichten pijnlijke menstruatiepijn . Echter, als u vindt dat het nemen van de maximale dosis geen volledige verlichting bieden, moet u mogelijk een andere benadering proberen om uw tekenen en symptomen te beheren.

hormoontherapie

Aanvullende hormonen zijn soms effectief in het verminderen of elimineren van de pijn van endometriose. Dat komt omdat de opkomst en ondergang van hormonen tijdens de menstruele cyclus veroorzaakt baarmoederslijmvlies implantaten te dikken, breken en bloeden. Hormoon medicijnen kan de groei vertragen en de nieuwe implantaten van endometrium weefsel te voorkomen.

Echter, hormonale therapie is niet een permanente oplossing voor endometriose. Het is mogelijk dat u een herhaling van de symptomen na het stoppen van de behandeling kon ervaren.

Hormonale therapieën voor de behandeling van endometriose omvatten

Als je endometriose en probeert zwanger te worden, een operatie om zoveel endometriose te verwijderen mogelijk met behoud van je baarmoeder en eierstokken (conservatieve chirurgie) kan uw kansen op succes te vergroten. Als u een ernstige pijn van endometriose, kunt u ook profiteren van een operatie – echter endometriose en pijn kan terugkeren.

conservatieve chirurgie

Uw arts kan deze procedure laparoscopisch of via de traditionele abdominale chirurgie in meer uitgebreide gevallen doen. In laparoscopische chirurgie, de chirurg voegt een slanke bekijkt instrument (laparoscoop) via een kleine incisie in de buurt van uw navel en voegt instrumenten om baarmoederslijmvlies weefsel te verwijderen door middel van een kleine incisie.

Kunstmatige voortplantingstechnieken, zoals in vitro fertilisatie, om u te helpen zwanger te worden zijn soms te verkiezen boven conservatieve chirurgie. Artsen suggereren vaak een van deze benaderingen als conservatieve chirurgie is niet effectief.

Het vinden van een arts met wie je je prettig voelt is van cruciaal belang bij het beheer en de behandeling van endometriose. U kunt ook om een ​​second opinion te krijgen voordat u begint met een behandeling om ervoor dat je weet al uw opties en de mogelijke uitkomsten.

Hulptechnieken

hysterectomie