epididymitis

Epididymitis is een ontsteking van de spiraalvormige buis (bijbal) aan de achterzijde van de zaadbal worden opgeslagen en sperma draagt. Mannetjes van elke leeftijd kan epididymitis krijgen.

Epididymitis wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie, met inbegrip van seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA), zoals gonorroe of chlamydia. Soms is een testikel ook ontstoken kunnen worden – een aandoening genaamd epididymo-orchitis.

Tekenen en symptomen van epididymitis kunnen zijn

Epididymitis die langer dan zes weken duurt of dat terugkeert wordt beschouwd als chronisch. Symptomen van chronische epididymitis zou geleidelijk op. Soms voor chronische epididymitis is niet geïdentificeerd.

Negeer nooit scrotum pijn en zwelling. Scrotum pijn kan worden veroorzaakt door een aantal voorwaarden, en sommige vereisen onmiddellijke behandeling om permanente schade te voorkomen.

chronische epididymitis

Als het scrotum pijn ernstig, vragen dringende behandeling. zie ook een arts als u afscheiding uit de penis of pijn bij het plassen.

Wanneer een arts te zien

Oorzaken van epididymitis omvatten

Bepaalde seksuele gedragingen die kunnen leiden tot soa’s zet je een risico op seksueel overdraagbare epididymitis, met inbegrip van het hebben van

Risicofactoren voor niet-sexueel overdraagbare epididymitis omvatten

Onbehandeld, kan epididymitis chronisch worden. Andere complicaties zijn

Wat je kunt doen

Je zou worden doorverwezen naar een arts die is gespecialiseerd in urineproblemen (uroloog).

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om andere vragen tijdens uw afspraak vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden misschien tijd te gaan over punten die u wilt meer tijd besteden aan te maken. Je zou worden gevraagd

Terwijl u wacht op uw afspraak, vermijd seksueel contact dat je partner met een risico op een soa, met inbegrip van geslachtsgemeenschap, orale seks en alle huid-op-huid contact met je geslachtsdelen kon zetten. Laat je sex partner of partners weten over uw tekenen en symptomen, zodat ze kunnen ook testen zoeken.

Uw arts zal waarschijnlijk beginnen met een lichamelijk onderzoek, om te controleren of vergrote lymfeklieren in de lies en een vergrote zaadbal aan de aangedane zijde. Uw arts kan ook wel een rectaal onderzoek om te controleren op prostaatvergroting of tederheid.

Vragen aan uw arts te vragen

Na dat, kan uw arts u aanraden

Antibiotica zijn nodig om de behandeling van bacteriële epididymitis en epididymo-orchitis. Als de oorzaak van de bacteriële infectie is een soa, uw seksuele partner moet ook de behandeling. Zorg ervoor dat u het gehele verloop van door uw arts voorgeschreven antibiotica te nemen, zelfs als uw symptomen opruimen eerder, om ervoor te zorgen dat de infectie is verdwenen.

Het kan enkele weken duren voordat de tederheid te verdwijnen. Rusten, het ondersteunen van het scrotum met een atletische band, het toepassen van ijs packs en het nemen van pijnstillers kunnen helpen verlichten ongemak.

Uw arts zal waarschijnlijk adviseren een follow-up bezoek om te controleren of de infectie volledig is opgehelderd. Als het niet heeft, kan uw arts een ander antibioticum voorschrijven. Echter, voor de meeste mensen epididymitis ruimt binnen drie maanden.

Recente studies suggereren dat epididymitis is relatief vaak voor bij preadolescent jongens en misschien niet altijd een behandeling met antibiotica nodig.

Als een abces heeft gevormd, zou u een operatie nodig om het af te tappen. Soms geheel of gedeeltelijk van de bijbal moet operatief (epididymectomy) verwijderd. Chirurgie kan ook worden overwogen als epididymitis is te wijten aan onderliggende lichamelijke afwijkingen.

Wat te verwachten van uw arts

Epididymitis gaat meestal veel pijn. Om uw pijn te verlichten

Om u te helpen beschermen tegen soa’s dat epididymitis praktijk veilig vrijen kan veroorzaken.

Wat u kunt doen in de tussentijd

Als u terugkerende urninary infecties of andere risicofactoren voor epididymitis, kan uw arts met u bespreken andere manieren om epididymitis voorkomen dat terugkerende.

een bezoek aan uw arts

Chirurgie