erectiele disfunctie: een teken van hart-en vaatziekten?

Hetzelfde proces dat hartkwaal creƫert kan ook leiden tot erectiestoornissen, maar eerder.

Erectiestoornissen – het onvermogen om te krijgen en te houden een erectie hard genoeg voor seks – kan een vroegtijdige waarschuwing teken van de huidige of toekomstige hartproblemen. Ook als u een hartaandoening, het verkrijgen van de juiste behandeling kan helpen met een erectiestoornis. Begrijp de verbinding en wat u kunt doen.

In het verleden, de opbouw van plaque in de slagaders van het lichaam (atherosclerose) werd aangenomen dat de reden waarom erectiele dysfunctie vaak voorafgaat hartproblemen. Het idee was dat tandplak vermindert bloedstroom in de penis, waardoor een erectie moeilijk.

Hoe worden erectiestoornissen en hartproblemen gekoppeld?

Deskundigen zijn echter geloven nu dat erectiestoornissen voorgaande hartproblemen vaker door het disfunctioneren van de binnenvoering van de bloedvaten (endotheel) en gladde spieren. Endotheeldisfunctie veroorzaakt onvoldoende bloedtoevoer naar het hart en verminderde bloedtoevoer naar de penis en helpt bij de ontwikkeling van atherosclerose.

Hoe sterk is het verband tussen erectiestoornissen en hartproblemen?

Erectiestoornissen niet altijd wijzen op een onderliggend hartprobleem. Onderzoek wijst echter uit dat mannen met erectiestoornissen die geen duidelijke oorzaak, zoals trauma, en die geen symptomen van hartproblemen moeten worden gescreend op hart-en vaatziekten voordat u begint met de behandeling.