ertapenem (injectie route) beschrijving en merknamen

Ertapenem wordt alleen of in combinatie met andere antibiotica om infecties veroorzaakt door bacteriën in verschillende delen van het lichaam te behandelen. Het werkt door het doden van bacteriën of het voorkomen van hun groei. Dit geneesmiddel werkt niet tegen verkoudheid, griep of ander virus infecties. Ertapenem wordt ook gebruikt om infecties te voorkomen na een operatie van het colon en rectum.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrie-specifieke problemen die het nut van ertapenem bij zuigelingen en kinderen van 3 maanden tot 17 jaar zou beperken. Gebruik bij kinderen jonger dan 3 maanden wordt afgeraden.

Poeder voor oplossing

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrie-specifieke problemen die het nut van ertapenem bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans op leeftijd gerelateerde nierproblemen, die voorzichtigheid of aanpassing van de dosering bij patiënten die ertapenem nodig hebben.

allergieën

Er zijn geen adequate studies bij vrouwen voor het bepalen van zuigeling risico bij het gebruik van deze medicatie tijdens de borstvoeding. Weeg de potentiële voordelen tegen de mogelijke risico’s voordat u dit medicijn tijdens de borstvoeding.

Pediatric

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

geriatrisch

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

andere interacties

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Andere medische problemen

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

doseren

Houd het gebruik van dit geneesmiddel voor de volledige behandeling tijd, zelfs als u zich beter na de eerste paar doses voelen. Uw infectie kan niet opruimen als je stopt met het gebruik van het geneesmiddel te snel. Het overslaan doses of niet voltooien van het volledige verloop van de behandeling kan het nut van dit geneesmiddel verminderen. Ook kan de waarschijnlijkheid dat de bacteriën die de infectie resistent voor toenemen. Als dit gebeurt, zal ertapenem en andere geneesmiddelen die worden gebruikt om infecties te behandelen niet werken in de toekomst. Ook dit geneesmiddel werkt het beste wanneer er een constante hoeveelheid in het bloed of urine. Om te voorkomen dat de hoeveelheid constant moet worden op regelmatige tijdstippen.

Dit geneesmiddel wordt gegeven als een injectie in een spier, of via een naald geplaatst in een ader. Ertapenem soms worden gegeven aan patiënten die niet moeten worden in het ziekenhuis. Als u gebruik van dit geneesmiddel thuis, zal uw arts u leren hoe te bereiden en te injecteren het geneesmiddel. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe het geneesmiddel wordt bereid en geïnjecteerd.

Ertapenem mag niet worden gemengd met andere geneesmiddelen of met oplosmiddelen met dextrose.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

gemiste Dosis

Bewaar ongeopende flacons van dit geneesmiddel bij kamertemperatuur, weg van warmte en direct licht. Niet bevriezen.

opslagruimte

Bewaar de medicijnen die bij kamertemperatuur gemengd en gebruikt binnen 6 uur. U kunt ook dit mengsel op te slaan voor 24 uur in de koelkast en gebruik het binnen 4 uur na het verwijderen uit de koelkast. Gooi een gemengde geneesmiddel dat niet is gebruikt binnen deze tijd. De oplossing niet bevriezen.

Gooi gebruikte naalden in een harde, gesloten container die de naalden niet kan steken door. Houd deze container buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt en om te controleren op ongewenste effecten.

Sommige patiënten kunnen bevingen of epileptische aanvallen te ontwikkelen tijdens het ontvangen van dit geneesmiddel. Als u al een geschiedenis van epileptische aanvallen en je bent het nemen van anti-epileptica (bijvoorbeeld, valproïnezuur, Depakene®), je moet hen blijven nemen, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Bij sommige patiënten kan ertapenem diarree veroorzaken.

Als uw symptomen niet binnen een paar dagen of als ze verergeren verbeteren, contact op met uw arts.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken.

Dit geneesmiddel kan leiden tot een ernstige vorm van allergische reactie genaamd anafylaxie. Anafylaxie kan levensbedreigend zijn en vereist onmiddellijke medische aandacht. Stop met het innemen van dit geneesmiddel en bel uw arts meteen als u jeuk, huiduitslag, heesheid, moeite met ademhalen, problemen met slikken, of zwelling van uw handen, gezicht of mond te hebben tijdens het gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel wordt meestal gemengd met lidocaïne (Xylocaine®). Niet injecteren van dit geneesmiddel in uw spieren als u een allergische reactie op lidocaïne hebben gehad.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.