erythromycine (oraal) beschrijving en merknamen

Erythromycine wordt gebruikt ter voorkoming en behandeling van infecties in verschillende delen van het lichaam, waaronder de luchtwegen, huidinfecties, difterie, intestinale amebiasis, acute bekken ontstekingsziekte, legionella, pertussis en syfilis. Dit geneesmiddel wordt ook gebruikt om terugkerende aanvallen van reumatische koorts bij patiënten die een allergische reactie op penicilline of sulfa drugs hebben gehad te voorkomen.

Erytromycine behoort tot de klasse van geneesmiddelen bekend als macroliden. Het werkt door het doden van bacteriën of het voorkomen van hun groei.

Dit geneesmiddel is alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Dit product is beschikbaar in de volgende toedieningsvormen

Bij de beslissing om een ​​medicijn te gebruiken, moeten de risico’s van het geneesmiddel worden afgewogen tegen het goed zal doen. Dit is een beslissing die u en uw arts zal maken. Voor dit geneesmiddel, moet het volgende worden overwogen

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op dit geneesmiddel of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals voor voedsel, kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

Tablet, vertraagde afgifte, tablet, maagsapresistente, Capsule, Capsule, vertraagde afgifte, tablet, Vering poeder voor suspensie, tablet, Chewable

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond pediatrische-specifieke problemen die het nut van erytromycine bij kinderen zou beperken.

allergieën

Passende studies uitgevoerd tot op heden niet aangetoond geriatrische-specifieke problemen die het nut van erytromycine bij ouderen zou beperken. Echter, oudere patiënten meer kans om-erythromycine geïnduceerd gehoorverlies, hartritmestoornissen, en bloeden problemen.

Pediatric

Studies bij vrouwen wijzen erop dat deze medicatie vormt een minimaal risico voor de zuigeling bij gebruik tijdens het geven van borstvoeding.

geriatrisch

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u dit geneesmiddel gebruikt, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Zwangerschap

Borstvoeding

geneesmiddelinteracties

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt niet aanbevolen. Uw arts kan besluiten om u te behandelen met deze medicatie of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

andere interacties

Gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Andere medische problemen

Het gebruik van dit geneesmiddel met een van de volgende geneesmiddelen kunnen een verhoogd risico op bepaalde bijwerkingen veroorzaken, maar het gebruik van beide geneesmiddelen kan de beste behandeling voor u zijn. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

doseren

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van dit geneesmiddel beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld.

Neem dit geneesmiddel met of zonder voedsel.

Meet de gemengde suspensie met een gemarkeerde maatlepel, orale spuit, of medicijnen beker.

Houd het gebruik van het geneesmiddel voor de volledige periode van de behandeling, zelfs als u of uw kind beginnen te beter na de eerste paar doses voelen. Uw infectie kan niet weg gaan als je stopt met het gebruik van het geneesmiddel te snel.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

gemiste Dosis

Buiten het bereik van kinderen.

opslagruimte

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Houd de gemengde E.E.S.® suspensie in de koelkast. Gooi ongebruikte medicijnen binnen 10 dagen.

Bewaar de mixed Ery-Ped® suspensie bij kamertemperatuur. Gooi ongebruikte medicijnen binnen 35 dagen.

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleert de voortgang van u of uw kind op regelmatige bezoeken aan ervoor te zorgen dat dit medicijn goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten. Als uw of uw kind symptomen niet binnen een paar dagen te verbeteren of als ze erger worden, contact op met uw arts.

Gebruik dit geneesmiddel niet als u of uw kind ook gebruikt astemizol (Hismanal®), cisapride (Propulsid®), pimozide (Orap®), of terfenadine (Seldane®). Met behulp van deze geneesmiddelen samen kan het risico voor meer ernstige bijwerkingen.

Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind pijn of gevoeligheid in de bovenste maag, bleke ontlasting, donkere urine, verlies van eetlust, misselijkheid, ongewone vermoeidheid of zwakte, of gele ogen of huid. Dit kunnen symptomen van een ernstige leveraandoening probleem.

Dit geneesmiddel kan veranderingen in het hartritme, zoals een aandoening, de zogenaamde QT-verlenging veroorzaken. Het kan de manier waarop uw hartslag te veranderen en leiden tot flauwvallen of ernstige bijwerkingen bij sommige patiënten. Neem contact op met uw arts meteen als u of uw kind verergerende symptomen van hartritmestoornissen, zoals snelle, stampende of ongelijke hartslagen.

Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte als u zwanger bent of zwanger zou kunnen zijn voordat u dit geneesmiddel.

Erythromycine kan diarree veroorzaken en in sommige gevallen ernstig zijn. Het kan 2 maanden of meer optreden nadat u stopt met het gebruik van dit geneesmiddel. Heeft een geneesmiddel voor de behandeling van diarree zonder eerst met uw arts. Diarree geneesmiddelen kunnen de diarree verergeren of het langer duren. Als u vragen heeft over deze of als milde diarree aanhoudt of erger wordt, raadpleeg dan uw arts.

Voordat u een medische test, vertel de arts die verantwoordelijk is voor dat u of uw kind gebruik van dit geneesmiddel. De resultaten van een aantal tests kunnen worden beïnvloed door dit geneesmiddel.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit is inclusief recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen en kruiden of vitaminesupplementen.

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.