Esgic-plus

Butalbital en paracetamol combinatie is een pijnstiller en relaxerend. Het wordt gebruikt om spanningshoofdpijn behandelen. Butalbital behoort tot de groep geneesmiddelen die barbituraten. Barbituraten handelen in het centrale zenuwstelsel (CNS) van hun effecten.

Wanneer u Butalbital voor een lange tijd in beslag nemen, kan je lichaam gebruikt om het te krijgen, zodat grotere bedragen zijn nodig om hetzelfde effect te produceren. Dit is tolerantie voor het geneesmiddel genoemd. Ook kan butalbital verslavend (waardoor mentale of fysieke afhankelijkheid) wanneer het wordt gebruikt voor een lange tijd of in grote doses worden. Lichamelijke afhankelijkheid kan leiden tot ontwenningsverschijnselen wanneer u stopt met het geneesmiddel. Bij patiënten die hoofdpijn te krijgen, kan het eerste symptoom van de terugtrekking zijn nieuwe (rebound) hoofdpijn.

Gebruikt Voor Esgic-Plus

Sommige Butalbital en paracetamol combinaties cafeïne bevatten ook. Cafeïne kan helpen om hoofdpijn te verlichten. Echter, cafeïne kan ook leiden tot lichamelijke afhankelijkheid bij gebruik gedurende lange tijd. Dit kan leiden tot intrekking (rebound) hoofdpijn wanneer u stopt met het.

Butalbital en acetaminophen combinatie kan ook worden gebruikt voor andere soorten hoofdpijn of andere soorten pijn zoals bepaald door uw arts.

Deze medicijnen zijn alleen verkrijgbaar met een recept van uw arts.

Vertel uw arts als u ooit een ongewone of allergische reactie op geneesmiddelen in deze groep of andere geneesmiddelen hebben gehad. Vertel uw zorgverlener als u een andere soorten allergieën, zoals aan levensmiddelen kleurstoffen, conserveringsmiddelen, of dieren. Voor niet-receptplichtige producten, lees het etiket of de verpakking ingrediënten zorgvuldig.

voor Butalbital

voor paracetamol

voor cafeïne

Voordat u Esgic-Plus

voor Butalbital

voor paracetamol

voor cafeïne

voor Butalbital

voor paracetamol

voor cafeïne

voor Butalbital

voor paracetamol

voor cafeïne

Hoewel bepaalde geneesmiddelen niet samen helemaal gebruikt, in andere gevallen twee verschillende geneesmiddelen kunnen samen worden gebruikt, zelfs als een interactie optreden. In deze gevallen kan uw arts de dosering te veranderen, of andere voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Wanneer u één van deze geneesmiddelen, is het vooral belangrijk dat uw arts weten of u één van de onderstaande geneesmiddelen. De volgende interacties zijn geselecteerd op basis van hun mogelijke betekenis en zijn niet noodzakelijk allemaal inbegrepen.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt afgeraden. Uw arts kan besluiten om u niet te behandelen met een medicijn in deze klasse of wijzigen enkele van de andere geneesmiddelen die u neemt.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende geneesmiddelen wordt gewoonlijk niet aanbevolen, maar kan in sommige gevallen nodig. Als beide geneesmiddelen samen worden voorgeschreven, kan uw arts de dosering of hoe vaak u een of beide van de geneesmiddelen te gebruiken veranderen.

Bepaalde geneesmiddelen mogen niet gebruikt worden op of rond het tijdstip van het eten van voedsel of het eten van bepaalde soorten voedsel, aangezien interacties kunnen optreden. Gebruik van alcohol of tabak met bepaalde geneesmiddelen kunnen ook leiden tot interacties optreden. Bespreek met uw arts het gebruik van uw geneesmiddel met voedsel, alcohol of tabak.

Geneesmiddelen gebruikt in deze klasse met een van de volgende is doorgaans niet aanbevolen, maar kan onvermijdelijk in sommige gevallen. Indien samen gebruikt, kan uw arts de dosis veranderen of hoe vaak u uw geneesmiddel te gebruiken, of geeft u speciale instructies over het gebruik van voedsel, alcohol of tabak.

De aanwezigheid van andere medische problemen kunnen het gebruik van geneesmiddelen in deze klasse beïnvloeden. Zorg ervoor dat u uw arts als u nog andere medische problemen, vooral

Dit gedeelte bevat informatie over het juiste gebruik van een aantal producten die Butalbital en paracetamol combinatie bevatten. Het is misschien niet specifiek voor Esgic-Plus zijn. Gelieve te lezen met zorg.

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Als Butalbital en paracetamol combinatie regelmatig wordt gehouden (bijvoorbeeld elke dag), kan worden gewoonte-vorming (waardoor geestelijke of lichamelijke afhankelijkheid). De cafeïne in sommige Butalbital en paracetamol combinaties kunnen ook de kans van afhankelijkheid te verhogen. Afhankelijkheid is vooral waarschijnlijk bij patiënten die deze geneesmiddelen nemen om frequente hoofdpijn te verlichten. Het nemen van te veel van dit geneesmiddel kan ook leiden tot schade aan de lever of andere medische problemen.

Dit geneesmiddel zal een hoofdpijn te verlichten het beste als je het zo snel als de hoofdpijn begint te nemen. Als je waarschuwen tekenen van een migraine, dit medicijn innemen zodra u zeker weet dat de migraine komt. Dit kan zelfs stoppen met de hoofdpijn te voorkomen. Liggend in een rustige, donkere kamer voor een tijdje na het innemen van het medicijn ook helpt om hoofdpijn te verlichten.

Correct gebruik van Butalbital en paracetamol combinatie

Mensen die krijgen veel hoofdpijn kunnen nemen een ander geneesmiddel om te helpen bij het voorkomen van hoofdpijn. Het is belangrijk dat u de aanwijzingen van uw arts te volgen over het nemen van het andere geneesmiddel, zelfs als uw hoofdpijn blijven voordoen. -Hoofdpijn voorkomen van geneesmiddelen kan enkele weken duren om te gaan werken. Zelfs nadat ze beginnen met werken, uw hoofdpijn kan niet helemaal weg te gaan. Toch moet je hoofdpijn minder vaak voorkomen en moeten minder ernstig en gemakkelijker te verlichten dan voorheen. Dit zal het bedrag van hoofdpijn relievers die je nodig hebt te verminderen. Als u geen verbetering na een aantal weken van hoofdpijn te voorkomen behandeling opmerkt, contact op met uw arts.

De dosis medicijnen in deze categorie verschillend voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie omvat alleen de gemiddelde doses van deze geneesmiddelen. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Neem contact op met uw arts

Voorzorgsmaatregelen tijdens het gebruik van Esgic-Plus

Controleer de etiketten van alle nonprescription (over-the-counter [OTC]) of op recept medicijnen die u nu te nemen. Als er een barbituraat of paracetamol bevatten, contact op met uw zorgverlener. Nemen ze samen met dit geneesmiddel kan een overdosis veroorzaken.

De Butalbital in dit geneesmiddel zal toevoegen aan de gevolgen van alcohol en andere CZS-depressiva (geneesmiddelen die vertragen het zenuwstelsel, mogelijk veroorzaakt slaperigheid). Enkele voorbeelden van CNS depressiva zijn antihistaminica of medicijnen voor hooikoorts, andere allergieën of verkoudheid, sedativa, tranquillizers, of slapen geneeskunde; andere voorgeschreven pijnstillers, verdovende middelen, andere barbituraten, geneeskunde voor epileptische aanvallen, spierverslappers, of anesthetica, waaronder een aantal tandheelkundige anesthetica. Ook het drinken van grote hoeveelheden alcoholische dranken regelmatig tijdens het gebruik van dit geneesmiddel kan de kans op beschadiging van de lever te verhogen, vooral als u meer van dit geneesmiddel dan uw arts besteld of als je het regelmatig voor een lange tijd. Daarom drink geen alcoholische dranken, en met uw arts voordat u een van de hierboven genoemde geneesmiddelen, terwijl u gebruik van dit geneesmiddel.

Dit geneesmiddel kan ertoe leiden dat sommige mensen slaperig, duizelig of licht in het hoofd worden. Zorg dat u weet hoe u reageert op dit geneesmiddel voordat u gaat rijden, gebruik van machines, of iets anders die gevaarlijk kunnen zijn als je duizelig bent of niet alert en helder van geest te doen.

Voordat u een medische test, vertelt de verantwoordelijke persoon dat u dit geneesmiddel gebruikt. Cafeïne (aanwezig in sommige Butalbital en paracetamol combinaties) interfereert met de resultaten van bepaalde tests die dipyridamol (bijv Persantine) gebruiken om te laten zien te helpen hoe goed het bloed stroomt naar je hart. Cafeïne mag niet worden ingenomen voor 8 tot 12 uur voor de test. De resultaten van andere tests kunnen ook worden beïnvloed door Butalbital en paracetamol combinaties.

Voordat met elke vorm van chirurgische ingreep (inclusief een tandheelkundige ingreep) of spoedbehandeling, vertel de arts of tandarts die verantwoordelijk is voor dat u dit geneesmiddel gebruikt. Ernstige bijwerkingen kunnen optreden als uw arts of tandarts geeft je bepaalde medicijnen zonder te weten dat u Butalbital hebben genomen.

Als je zijn het nemen van grote hoeveelheden van dit geneesmiddel, of als je zijn het regelmatig nemen van enkele weken of meer, niet plotseling stoppen met het zonder eerst met uw arts. Uw arts kan vragen om geleidelijk aan het bedrag dat u neemt verminderen alvorens volledig in om de kans op ontwenningsverschijnselen te verminderen stoppen.

Als u denkt dat u of iemand anders kan een overdosis van dit medicijn hebben genomen, krijgen noodhulp in een keer. Het nemen van een overdosis van dit geneesmiddel of het nemen van alcohol of CNS depressiva met dit geneesmiddel kan leiden tot bewusteloosheid of eventueel de dood. Tekenen van Butalbital overdosis omvatten ernstige sufheid, verwardheid, ernstige zwakte, kortademigheid of ongewoon langzame of moeilijke ademhaling, onduidelijke spraak, onthutsend, en ongewoon trage hartslag. Tekenen van ernstige paracetamol vergiftiging treedt mogelijk pas 2-4 dagen na de overdosis wordt genomen, maar tot preventie van leverschade of de dood moet worden gestart binnen 24 uur of minder na de overdosis wordt genomen.

Esgic-Plus Side Effects

Samen met zijn nodig effecten, kan een geneesmiddel enige ongewenste effecten veroorzaken. Hoewel niet alle van deze bijwerkingen kunnen optreden, als ze optreden kunnen ze medische hulp nodig.

Neem contact op met uw arts onmiddellijk als één van de volgende bijwerkingen optreden

Neem contact op met uw arts zo spoedig mogelijk als een van de volgende bijwerkingen optreden

Sommige bijwerkingen kunnen optreden die meestal geen directe medische zorg nodig hebben. Deze bijwerkingen kunnen verdwijnen tijdens de behandeling als uw lichaam zich aanpast aan het geneesmiddel. Ook kan uw zorgverlener in staat zijn om u te vertellen over manieren om te voorkomen of te verminderen een aantal van deze bijwerkingen. Neem contact op met uw zorgverlener als één van de volgende bijwerkingen blijven of hinderlijk zijn of als u vragen heeft over hen

Andere bijwerkingen die niet in de lijst kan zich ook voordoen bij sommige patiënten. Als u nog andere effecten opmerkt, contact op met uw zorgverlener.