estrasorb

Wat is Estrasorb?

Estrasorb wordt gebruikt om na de menopauze matige tot ernstige opvliegers te verminderen. De eierstokken normaal stoppen met het maken oestrogenen wanneer een vrouw tussen 45 tot 55 jaar oud. Wanneer de oestrogeenniveaus beginnen dalen, sommige vrouwen krijgen zeer onaangename symptomen zoals gevoel van warmte in het gezicht, de hals en de borst, of plotselinge sterke gevoelens van warmte en zweten ( “opvliegers” of “opvliegers”). In sommige vrouwen, de symptomen zijn mild, en zij zullen niet oestrogenen nodig hebben. In andere vrouwen, kunnen de symptomen ernstiger zijn.

Estrasorb kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet Estrasorb niet gebruiken als u een van de volgende voorwaarden: een voorgeschiedenis van een hartaanval, beroerte, of bloedstolsel, een bloeden of bloedstolling stoornis, leverziekte, abnormale vaginale bloeden, geschiedenis van een allergische reactie op estradiol actueel, of hormoon-gerelateerde kanker zoals borstkanker en baarmoederkanker.

Belangrijke gegevens

Niet gebruiken Estrasorb als u zwanger bent.

Estradiol kan uw risico op het ontwikkelen van een aandoening die kan leiden tot baarmoederkanker te verhogen. Bel uw arts als u ongewone vaginale bloeden tijdens het gebruik van Estrasorb.

Kinderen moeten voorkomen dat in aanraking komt met de huid gebieden waar je Estrasorb hebt toegepast. Topical estradiol wordt geabsorbeerd door de huid en kan bijwerkingen bij een kind dat in aanraking komt met Estrasorb of met de huid, waar het geneesmiddel werd toegepast gaat veroorzaken.

Estradiol mag niet worden gebruikt om te voorkomen dat hart-en vaatziekten, beroerte of dementie, omdat dit geneesmiddel daadwerkelijk uw risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen kan verhogen. Langdurig gebruik kan ook uw risico op borstkanker of bloedstolsel verhogen.

Voordat dit geneesmiddel

Je moet Estrasorb niet gebruiken als je

abnormale vaginale bloeden dat niet is gecontroleerd door een arts

elke vorm van borst-, baarmoeder-, of hormoon-afhankelijke kanker

een voorgeschiedenis van een hartaanval, beroerte, of bloedstolsel (vooral in uw longen of je onderlichaam)

leverziekte

een bloeden of bloedstolling stoornis

als u zwanger bent of zwanger kan worden; of

als u ooit een allergische reactie hebben gehad om estradiol actueel.

Estradiol zal niet voorkomen dat hart-en vaatziekten, hartaanvallen, beroertes, borstkanker, of dementie, en kan zelfs verhogen het risico op het ontwikkelen van deze aandoeningen. Estradiol kan ook het risico op baarmoederkanker en eierstokkanker te verhogen. Praat met uw arts over uw individuele risico’s.

Om ervoor te zorgen Estrasorb veilig is voor u, vertel uw arts als u

ongewone vaginale bloeden

hartziekte

astma

epilepsie of andere epilepsie

lever- of nierziekte

erfelijk angio-oedeem

endometriose

een schildklier aandoening

lupus

Hoe moet ik Estrasorb gebruiken?

hoge niveaus van calcium in het bloed (hypercalciëmie)

migraine

Galblaas ziekte; of

risicofactoren voor coronaire hartziekte (zoals diabetes, roken, overgewicht, met een hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte, het hebben van een familiegeschiedenis van coronaire hartziekte, die ouder dan 40 jaar, of als u een hysterectomie hebben gehad).

Niet gebruiken Estrasorb als u zwanger bent. Gebruik effectieve anticonceptie om zwangerschap te voorkomen terwijl u Estrasorb.

Estradiol kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Dit geneesmiddel kan ook vertragen de productie van moedermelk. Niet gebruiken Estrasorb als je borstvoeding geeft een baby zijn.

Gebruik Estrasorb precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Gebruik dit geneesmiddel in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Estradiol kan uw risico op het ontwikkelen van een aandoening die kan leiden tot baarmoederkanker te verhogen. Uw arts kan een progestageen te nemen tijdens het gebruik van estradiol, om te helpen verlagen van dit risico voorschrijven. Het rapporteren van ongewone vaginale bloeden meteen.

Lees alle patiënteninformatie, medicatie gidsen, en instructie lakens aan u verstrekt. Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

Solliciteer Estrasorb alleen op schone, droge, ongebroken huid. Niet van toepassing op de huid die rood of geïrriteerd. Breng nooit dit geneesmiddel aan de borsten.

Om Estrasorb actueel emulsie te gebruiken

Solliciteer Estrasorb terwijl u comfortabel zit. U zult gebruik maken van twee folie zakjes elke keer dat u deze medicatie toe te passen, tenzij uw arts u anders heeft verteld.

Snijd of scheur open de folieverpakking en leg de zak op de top van je linkerdij, met het open einde van het zakje wijst naar je knie.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Houd het zakje met de ene hand en het gebruik van de vingers van de andere hand duw alle Estrasorb emulsie uit het zakje en op je dij.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Breng minstens 3 minuten wrijven de Estrasorb emulsie in uw gehele linker dij en kuit. Wrijf het teveel medicijnen op je billen.

Knippen of openscheuren van de tweede buidel en de Estrasorb emulsie van toepassing zijn op je rechterbeen op dezelfde manier zoals hierboven beschreven.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Estrasorb?

Was uw handen met water en zeep na het aanbrengen van de emulsie. Voorkom dat andere mensen om dit geneesmiddel te krijgen op hun huid. Als dit gebeurt, was de plek dan grondig met water en zeep.

Kinderen moeten voorkomen dat in aanraking komt met de huid gebieden waar je Estrasorb hebt toegepast. Topical estradiol wordt geabsorbeerd door de huid en kan vroegtijdige puberteit veroorzaken bij een kind dat in aanraking komt met deze medicijnen of met de huid, waar het geneesmiddel werd toegepast komt. Bedek behandelde gebieden met kleding om anderen te beschermen tegen het in contact komen met de huid waar u dit geneesmiddel toe te passen.

Uw arts dient uw vooruitgang op een regelmatige basis (elke 3 tot 6 maanden) controleren om te bepalen of u deze behandeling moet worden voortgezet. Self-onderzoeken uw borsten op knobbeltjes op een maandelijkse basis, en hebben regelmatig mammogrammen tijdens het gebruik van estradiol.

Estrasorb bijwerkingen

Als u een operatie of medische tests of als u zal zijn op bedrust nodig heeft, kan het nodig zijn om te stoppen met het gebruik van Estrasorb voor een korte tijd. Elke arts of chirurg die je behandelt zou moeten weten dat u gebruik maakt van estradiol.

Bewaar Estrasorb bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Gebruik de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Als je meer dan 12 uur te laat, sla dan de gemiste dosis. Gebruik geen extra Estrasorb emulsie om de gemiste dosis.

 Overdosering symptomen kunnen zijn misselijkheid, braken, buikpijn, borsten, sufheid, en vaginale bloeden.

Do zonnebrandcrème niet van toepassing op uw huid op hetzelfde moment dat u Estrasorb toepassen.

Voorkom dat Estrasorb emulsie in je ogen. Als dit wel gebeurt, spoelen met water.

Grapefruit en grapefruitsap kunnen interageren met estradiol en leiden tot potentieel gevaarlijke effecten. Bespreek het gebruik van grapefruit producten met uw arts.

Get dringende medische hulp als u symptomen van een allergische reactie op Estrasorb hebben: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop met het gebruik Estrasorb en bel uw arts onmiddellijk als u

abnormale vaginale bloeden

een knobbeltje in je borst

verwarring, problemen met het geheugen of de concentratie

hartaanval symptomen – pijn op de borst of druk, pijn zich naar je kaak of schouder, misselijkheid, zweten

leverproblemen – misselijkheid, pijn in de bovenbuik, jeuk, vermoeidheid, verlies van eetlust, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, geelzucht (gele verkleuring van de huid of ogen)

symptomen van een beroerte – plotselinge gevoelloosheid of zwakte (vooral aan één kant van het lichaam), plotselinge ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, problemen met zicht of balans

tekenen van een bloedstolsel in de longen – pijn op de borst, plotselinge hoesten, piepende ademhaling, snelle ademhaling, ophoesten van bloed; of

tekenen van een bloedstolsel in het been – pijn, zwelling, warmte, roodheid of één of beide benen.

Topical estradiol wordt geabsorbeerd door de huid van een kind dat in aanraking komt met dit geneesmiddel komt. Bel uw arts als een kind, die nauw contact heeft met u ontwikkelt gezwollen tepels of vergrote borsten.

Vaak Estrasorb bijwerkingen kunnen zijn

pijn in de borst

hoofdpijn

Welke andere drugs zullen Estrasorb beïnvloeden?

vaginale jeuk of afscheiding, veranderingen in uw menstruatie, lichte vaginale bloeden of spotting

dunner hoofdhaar; of

Estrasorb (estradiol)

misselijkheid, braken, opgeblazen gevoel, maagkrampen.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met estradiol actueel, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

8.01.2015-06-26, 10:28:18.

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Postmenopauzale symptomen oestradiol, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara, Vivelle-Dot, Premarin Vaginale, Activella, Gildess Fe 1/20, Necon 1/35, Vivelle, Loestrin 24 Fe, ethinylestradiol / norethindron, Minivelle , Jinteli, Estrogel, geconjugeerde oestrogenen actueel, CombiPatch, Menest, Ena