eten tijdens de behandeling van kanker: tips om voedsel smakelijker te maken

Het kan zijn dat de behandeling van kanker uw gevoel voor smaak heeft beïnvloed. Hier zijn enkele tips om beter te eten proeven.

Misschien vindt u dat kanker of kankerbehandeling uw gevoel voor smaak heeft beïnvloed. Eten kan lijken om de smaak ontbreken of smaak te zoet, zout of metallic.

Meestal zijn deze veranderingen zijn tijdelijk en zullen verbeteren met de tijd. In de tussentijd, doe wat je kunt om je calorie-inname te behouden en te voldoen aan eiwitten, vitaminen en mineralen behoeften van uw lichaam.

Als je normaal een specifiek dieet, bijvoorbeeld een die weinig natrium of vet of ontworpen voor mensen met diabetes, kan het nodig zijn om deze beperkingen enige tijd rusten gezet. U zult willen zorgen voor meer variatie, zodat u kunt verhogen van uw kans op het krijgen van voldoende voeding. Neem contact op met uw arts om ervoor te zorgen dat het goed is om je dieetbeperkingen ontspannen.

Hier zijn enkele suggesties voor het selecteren en bereiden van voedsel. Experimenteer met deze ideeën totdat je combinaties die een beroep op u te vinden.

Opmerking: Als uw mond of keel is pijnlijk, vermijd specerijen, zure voedingsmiddelen en warm voedsel of dranken, die irriterend kunnen zijn.

Probeer verschillende sauzen, marinades, kruiden en andere ingrediënten. Deze kunnen helpen opfleuren de smaak van voedsel.

Tijdens het koken, voeg

Andere suggesties om smaak toe te voegen omvatten

Proberen

Afzwakken overdreven zoete voedingsmiddelen

Probeer voedingsmiddelen die minder zoet zijn

In plaats van zoete snacks, een andere voedingsmiddelen, zoals

Als siroop, jam of suiker smaakt te zoet, probeer dan boter of margarine op gekookte cornflakes, toast en pannenkoeken.

Een beetje suiker kan afzwakken het zoutgehalte van sommige voedingsmiddelen. Cook voedingsmiddelen zonder toevoeging van zout of kruiden met zout. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen die veel natrium bevatten. Kijk voor producten gelabeld gereduceerd-natrium of laag natriumgehalte. Probeer flauw, milde smaak voedingsmiddelen.

Als het vlees is vers en goed gekookt, maar het is gewoon niet goed te proeven, dienen andere voedingsmiddelen die eiwitten bevatten, zoals

Andere suggesties voor vlees

Als uw behandeling van kanker uw immuunsysteem is verzwakt, kan een deel van deze voedingsmiddelen niet veilig voor jou. Oefen de voedselveiligheid door het houden van voedsel op een veilige temperatuur. Laat je niet bederfelijk voedsel zitten voor meer dan een uur. Vermijd niet gepasteuriseerde sap, kaas of melk, en rauw of onvoldoende verhit vlees.

Als deze maatregelen niet helpen of als je gewicht te verliezen hebt, vraag dan uw arts of een diëtiste voor verder advies.

een bezoek aan uw arts