gespleten lip – topic overzicht

Gespleten lip is een behandelbare geboorteafwijking. Dit gebeurt wanneer de weefsels van de bovenkaak en neus niet mee naar verwachting tijdens de foetale ontwikkeling. Dit veroorzaakt een split (spleet) in de lip.

Een gespleten lip meestal geen gezondheidsproblemen veroorzaken. Chirurgie kan worden gedaan om de split vast te stellen en verbetering van het uiterlijk van de mond en neus.

Artsen weten niet wat alle van de oorzaken zijn. Maar je baby kan meer kans op een hazenlip hebben als zijn

Het is belangrijk om goed voor jezelf te nemen voor en tijdens uw zwangerschap, zodat je baby zo gezond mogelijk zal zijn.

Mensen die een familiegeschiedenis van gespleten lip misschien willen denken over genetische counseling. Het kan u helpen uw kansen van het hebben van een kind met een gespleten lip te begrijpen.

U zult een splitsing in de lip van de baby te merken. Het is gemakkelijk om direct te zien bij de geboorte.

Een baby met een gespleten lip meestal geen problemen voeden hebben. Maar een baby die zowel een gespleten lip en een gespleten gehemelte heeft kunnen voeden problemen hebben.

Een gespleten lip wordt meestal gediagnosticeerd bij de geboorte. Kort na de geboorte, zal de baby een fysiek examen hebben. De arts zal kijken in de mond van uw baby om te zien of er ook een gespleten gehemelte.

Soms is een echografie tijdens de zwangerschap kan een gespleten lip te detecteren. Maar een echografie is niet altijd het probleem, zodat artsen kunnen niet altijd op vertrouwen dat het een gespleten lip te diagnosticeren.

U gebruikt bepaalde medicijnen terwijl je zwanger bent; U gebruikt alcohol of illegale drugs terwijl je zwanger bent; U of een lid van het huishouden rookt terwijl je zwanger bent; U bent blootgesteld aan straling of infecties terwijl je zwanger bent; U of uw baby’s vader een familiegeschiedenis van gespleten lip.