Heb ik een piekstroommeter aan mijn allergisch astma te controleren?

Uw arts kan u vragen om uw allergisch astma thuis met behulp van een piekstroommeter bewaken. Als je zo hard als je kan blazen in het mondstuk van dit kleine, draagbare apparaat, het zal hoe moeilijk te meten je longen kracht uit de lucht. Deze meting wordt uw peak expiratory flow (PEF).

Peak flow meters kunnen helpen bij het voorspellen en voorkomen van toekomstige astma-aanvallen. Een daling van uw PEF lezingen kunnen vernauwing en vernauwing signaal in uw luchtwegen – iets dat vaak gebeurt voordat een aanval. Door het nemen van regelmatige PEF metingen, kunt u uw arts de informatie die hij of zij nodig heeft om te beslissen of te verhogen of aanpassen uw medicatie te geven.

Een piekstroommeter kunnen u en uw arts ook helpen

Als u voor het eerst gediagnosticeerd met allergische astma, kan uw arts u vragen op te blazen in een piekstroommeter twee of drie keer per dag voor een paar weken de tijd om uit te vinden uw persoonlijk record te lezen – je PEF als je astma is goed onder controle.

Uw lezingen zullen binnen één van de drie zones vallen

Vertel uw arts als uw PEF lezingen veer uit de groene zone vaak, zelfs als ze stuiteren terug na je medicijnen in te nemen.

Met

een bezoek aan uw arts