het kiezen van een prothese na borstkanker chirurgie – topic overzicht

Of het nu om een ​​borst vorm (prothese) na borstoperatie dragen is een zeer persoonlijke beslissing. Sommige vrouwen voelen zich beter over zichzelf wanneer hun kleren passen net zoals ze deden voor de operatie. Andere vrouwen voelen zich comfortabel net zoals ze zijn.

Misschien wilt u een borstprothese dragen als

Een grote verscheidenheid van borst- vormen en accessoires-van mastectomie bh plakken-on-nippels zijn aan een vrouw die een of beide borsten verwijderd of die van een borst verwijderd heeft. Ze komen in verschillende vormen, kleuren en materialen, afhankelijk van wat je nodig hebt.

U wacht op reconstructieve chirurgie; Je hebt besloten reconstructieve chirurgie te hebben; Je hebt reconstructieve chirurgie gehad, maar je borsten kijken niet eens; Je hebt slechts een deel van uw borst verwijderd (lumpectomy) gehad.

Borstprothese vorm; Vol. Een volledige prothese kan worden gebruikt om een ​​gehele borst te vervangen; Gedeeltelijke. Dit formulier is bedoeld voor gebruik door een vrouw die een borstsparende operatie heeft gehad. Ze kan wil een gedeeltelijke formulier in te vullen die kant van de beha; Shell. Dit formulier is hol en past over het borstweefsel. Een vrouw gereconstrueerde borst kan niet precies zo uitzien als haar andere. Ze Misschien wilt u een shell te gebruiken op zowel de gereconstrueerde borst of de natuurlijke borsten om de borst kijken meer in evenwicht; alleen tepel. Deze kunstmatige tepel steekt op de gereconstrueerde borst bij de wederopbouw van een tepel niet is opgenomen of als je gewoon niet van de manier waarop de nieuwe tepel ziet. Het kan ook worden geplakt op een borstprothese dat geen uitsteeksel heeft; Nipple deksel. Dit kan worden gebruikt om een ​​natuurlijke tepel te bedekken als je niet wilt om te laten zien door middel van kleding. Soms gereconstrueerde borsten hebben geen tepels, dus je een tepel dekking kan gebruiken op uw andere borst om een ​​meer evenwichtige look te creëren.