jeugd Hodgkin lymfoom behandeling (pdqто): behandeling [] -Algemene informatie

Gelukkig, kanker bij kinderen en adolescenten is zeldzaam, hoewel de totale incidentie van kanker bij kinderen is langzaam toegenomen sinds 1975 [1] Kinderen en jongeren met kanker moet worden doorverwezen naar medische centra die een multidisciplinair team van kanker specialisten hebben ervaring met het behandelen van de kankers die ontstaan ​​tijdens de kindertijd en adolescentie. Dit multidisciplinair team aanpak omvat de vaardigheden van de huisarts, pediatrische chirurgische subspecialists, radiotherapeuten, pediatrische medisch oncologen / hematologen, revalidatie specialisten, pediatrische verpleegkundig specialisten, maatschappelijk werkers en anderen om ervoor te zorgen dat kinderen krijgen de behandeling, ondersteunende zorg en revalidatie dat zal een optimale overleving en kwaliteit van leven te bereiken. (Zie de PDQ Ondersteunende en Palliatieve Zorg samenvattingen voor specifieke informatie over de ondersteunende zorg voor kinderen en jongeren met kanker.)

importan; Het is mogelijk dat de belangrijkste titel van het rapport Primary Gastric Lymfoom is niet de naam die u verwacht. Kijk dan op de synoniemen Vermelding aan de alternatieve naam (namen) en wanorde onderverdeling (s) die in dit verslag te vinden.

Drastische verbeteringen in overleving zijn bereikt voor kinderen en adolescenten met kanker. [1] Tussen 1975 en 2002, de kindertijd sterfte aan kanker is gedaald met meer dan 50%. Voor Hodgkin lymfoom is de 5-jaarsoverleving gestegen ten opzichte van dezelfde periode van 81% tot meer dan 94% voor kinderen en adolescenten. [1] kinderen en adolescenten van kanker vereisen een nauwe follow-up, omdat kankertherapie bijwerkingen kunnen aanhouden of ontwikkelen maanden of jaren na de behandeling. (Zie de PDQ overzicht op late effecten van de behandeling voor Childhood Cancer voor specifieke informatie over de incidentie, het type en monitoring van de late effecten bij kinderen en adolescenten van kanker.)

Overzicht van Childhood Hodgkin lymfoom