jeugd non-Hodgkin lymfoom behandeling (pdqто): behandeling [] -veranderingen deze samenvatting (06/06/2014)

De PDQ kanker informatie samenvattingen worden regelmatig herzien en geactualiseerd als er nieuwe informatie beschikbaar komt. Dit deel beschrijft de laatste wijzigingen aangebracht in deze samenvatting met ingang van de datum te kiezen.

Burkitt-lymfoom is een vorm van non-Hodgkin’s waarin kanker begint immuuncellen genaamd B-cellen. Erkend als de snelst groeiende menselijke tumor, wordt Burkitt lymfoom geassocieerd met een verminderde immuniteit en is snel dodelijk indien onbehandeld. Echter, intensieve chemotherapie overleving op lange termijn in meer dan de helft van de mensen met Burkitt lymfoom te bereiken; Burkitt lymfoom is vernoemd naar de Britse chirurg Denis Burkitt, die voor het eerst dit ongewone ziekte die in 1956 onder kinderen in Afrika …

Geplaatst Williams et al. als referentie 30.

Toegevoegde tekst te stellen dat de Berlijn-Frankfurt-Munster groep meldde dat bij pediatrische patiënten met T-cel lymfatische lymfoom, verlies van heterozygositeit op chromosoom 6q werd waargenomen bij 12% van de patiënten en werd geassocieerd met ongunstige prognose. NOTCH1 mutaties werden waargenomen bij 60% van de patiënten werden aan gunstige prognosi; NOTCH1 mutaties werden zelden waargenomen bij patiënten met verlies van heterozygositeit in 6q16 (aangehaald Bonn et al. Als referentie 34).

Cellular Classification of Childhood NHL

Toegevoegde tekst te vermelden dat een onderzoek suggereerde dat voor kinderen met stadium I, die een complete resectie hadden, een “kijken en wachten” benadering zonder chemotherapie kan worden aangegeven (aangehaald Attarbaschi et al. Als referentie 54). Ook toegevoegde tekst om te stellen dat patiënten met een hoger stadium van de ziekte had ook een gunstig resultaat met laag- en middelactief intensiteit van chemotherapie met 94% event-vrije overleving en 100% totale overleving, met een follow-u 2-jaar mediaan; lijkt het erop dat BCL2-omlegging negativiteit en hoge proliferatie index voorspellen gunstige ziekte.

Geplaatst Yoon et al. als referentie 65.

Behandeling Optie Overzicht

Geplaatst Galardy et al. 17 als referentie.

Toegevoegde tekst op te merken dat gegevens ondersteunen dat positron emissie tomografie identificeert meer afwijkingen dan computertomografie scannen, maar het is onduidelijk of dit moet worden gebruikt voor de behandeling te veranderen (aangehaald Cheng et al. Als referentie 23).

Low-Stage Childhood NHL Treatment

Toegevoegde tekst aan te geven dat, hoewel resultaat is over het algemeen zeer goed, behandelingen variëren van een operatie alleen multiagent chemotherapie en zelfs autologe bloed of beenmerg transplantatie. Het blijkt dat voor pediatrische patiënten zonder BCL2 omlegging en een hoge proliferatie index, chirurgische resectie zonder verdere behandeling volstaat volledig weggesneden, gelokaliseerde ziekte. Voor mensen met tumoren die het BCL2 omlegging hebben, behandeling als die van volwassen patiënten met folliculair lymfoom heeft de voorkeur (aangehaald Attarbaschi et. Al. Als referentie 20).

High-Stage Childhood B-cel NHL Treatment