kindertijd hersenen en het ruggenmerg tumoren behandeling overzicht (pdqто): [] Behandeling optie overzicht

Er zijn verschillende vormen van behandeling voor kinderen met hersenen en ruggenmerg tumoren.

Een meningioma is een tumor die zich vormt op membranen die de hersenen en ruggenmerg net binnen de schedel te dekken; Specifiek, de tumor vormen op de drie lagen van membranen die hersenvliezen worden genoemd; Deze tumoren zijn vaak langzaam groeiende. Maar liefst 90% zijn goedaardig (geen kanker); Meningeomen meest voorkomen in de hersenen. Maar ze kunnen ook groeien op delen van het ruggenmerg; Vaak meningeomen veroorzaken geen symptomen en vereisen geen onmiddellijke behandeling. Maar de groei van goedaardige meningeomen kan ernstige problemen veroorzaken …

Omdat kanker bij kinderen is zeldzaam, dient deel te nemen aan een klinische proef worden overwogen. Klinische studies vinden plaats in vele delen van het land. Sommige klinische studies zijn alleen open voor patiënten die nog niet begonnen met de behandeling.

Kinderen met hersenen of het ruggenmerg tumoren moeten hun behandeling gepland door een team van zorgverleners die deskundig zijn in het behandelen van de kindertijd hersenen en het ruggenmerg tumoren.

De behandeling zal worden toegezien door een pediatrische oncoloog, een arts die is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met kanker. De pediatrische oncoloog werkt samen met andere zorgverleners die deskundig zijn op de behandeling van kinderen met hersentumoren en die gespecialiseerd zijn in bepaalde gebieden van de geneeskunde. Deze kunnen de volgende specialisten omvatten

Kindertijd hersenen en het ruggenmerg tumoren kunnen tekenen of symptomen die beginnen voordat de diagnose en blijven voor maanden of jaren veroorzaken.

Kindertijd hersenen en het ruggenmerg tumoren kunnen tekenen of symptomen die blijven voor maanden of jaren veroorzaken. Symptomen veroorzaakt door de tumor kan beginnen voordat de diagnose. Symptomen veroorzaakt door behandeling kan beginnen tijdens of vlak na de behandeling.

Sommige behandelingen van kanker veroorzaken bijwerkingen maanden of jaren na de behandeling is beëindigd.

Dit zijn late effecten genoemd. Late effecten van de behandeling van kanker kunnen de volgende

Sommige late effecten kunnen worden behandeld of worden gecontroleerd. Het is belangrijk om met de artsen van uw kind over de effecten behandeling van kanker te praten kan op uw kind. (Zie de PDQ overzicht op late effecten van de behandeling voor Childhood Cancer voor meer informatie).