oesofagitis gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

De slokdarm is de gespierde buis die voedsel draagt ​​door de borst, uit de mond naar de maag. Normaal gesproken hoeft u niet het gevoel dat, behalve wanneer u slikken. Echter, als de binnenkant van uw slokdarm ontstoken raakt, kunt u pijn of problemen met slikken. Deze ontsteking van de slokdarm heet oesofagitis .; Oesofagitis heeft een aantal veel voorkomende oorzaken; Zure reflux – Veruit de meest voorkomende oorzaak van esophagitis is zure reflux (ook wel gastro-oesofageale reflux ziekte of GERD). Het is een terugstroming van maag maagzuur, waardoor een chemische verbranding van de slokdarm.

symptomen

De belangrijkste symptomen van esophagitis zijn; Pijn in de borst (achter het borstbeen) of keel. De pijn kan worden branden, zware of scherp. Als zure reflux is de oorzaak van esophagitis, kan de pijn erger na de maaltijd of wanneer u plat liggen. Pijn van esophagitis kan constant zijn of kan komen en gaan .; Slikproblemen, waaronder verslechtering van de pijn op de borst bij het slikken of een gevoel van voedsel steken in je borst na het slikken; Bloeden, gezien als bloed in braaksel of donker worden van de ontlasting

Diagnose

De diagnose wordt vaak gemaakt op basis van uw symptomen.

Hoe lang duurt het?

Hoe lang de symptomen laatste hangt af van hoe snel de oorzaak kan worden geëlimineerd. Ernstige gevallen van reflux of resistente virussen, bijvoorbeeld, kan enkele pogingen nodig voordat het juiste geneesmiddel of behandeling wordt gevonden. Meestal symptomen beginnen te verbeteren binnen een paar dagen na het starten van de juiste behandeling. Maar het kan weken duren voor de symptomen helemaal weg te gaan. Oesofagitis een infectie kan moeilijker zijn te genezen als het immuunsysteem ernstig verzwakt.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

De meest voorkomende oorzaak van oesofagitis, zure reflux, soms kan worden voorkomen door een zeer eenvoudige maatregelen

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

De behandeling is afhankelijk van de oorzaak van esophagitis.

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Als u tijdens het slikken niet in staat om te eten of te drinken zijn als gevolg van pijn, moet u contact opnemen met uw arts. Levensbedreigende uitdroging kan snel te ontwikkelen als u geen vloeistoffen kunnen drinken.

Prognose

Bijna alle gevallen van oesofagitis kan worden genezen. Sommige oorzaken, zoals zure reflux, kan langdurige behandeling.