omgaan met angst

 archieven inhoud na 2 jaar aan onze lezers kunnen gemakkelijk vinden van de meest actuele inhoud te waarborgen; Als u de meest actuele informatie vinden, kunt u uw onderwerp van belang in te voeren in onze zoekvak.

Echtscheiding, ontslagen, dreiging van het terrorisme – er is veel angst rond voor iedereen deze dagen. En heel vaak, de bron is iets wat we niet kunnen veranderen. Hoe weet je wanneer het tijd is om hulp te krijgen het omgaan met uw angsten?

Om een ​​beter inzicht in de onderbouwing van angst – en hoe beter om te gaan – wendde zich tot twee angst experts: Jerilyn Ross, MA, LICSW, directeur van The Ross Centrum voor Anxiety and Related Disorders, Inc., en Linda Andrews, MD, assistent professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen aan de Baylor College of Medicine in Houston.

Mary Avis had een wit-knokkel flyer al jaren. Maar op een noodlottige vlucht van Virginia naar Boston enkele jaren geleden, haar angst vond uiteindelijk de volledige controle. Hoewel het weer was duidelijk en de vlucht was vlot, Avis in paniek; Ik was er zeker van dat als ik opstond, zou de vloer instorten en ik zou vallen door, “zegt Avis, nu 61, die de gehele vlucht roerloos en versteend besteed; Toen het vliegtuig in Philadelphia geland om te tanken, Avis gevlucht.” My man was boos, op zijn zachtst gezegd “, zegt ze …

De koude zweet van angst is dat de “strijd of vlucht” reactie dat onze vroege familieleden te beschermen tegen grizzly beren en andere enge personages gehouden, zegt Andrews. “Dat adrenaline rush nog serveert ons goed onder bepaalde omstandigheden. Angst is een natuurlijke reactie op de zeer reële spanningen.

In de wereld van vandaag, “die reactie helpt motiveren ons, bereidt ons voor op dingen die we onder ogen moeten zien, en soms geeft ons energie om actie te ondernemen als we nodig hebben om”, aldus Ross.

Grote sollicitatiegesprek komt eraan, en het heeft u in knopen. Dus “je een beetje meer tijd besteden aankleden of repeteren wat je gaat zeggen,” zegt Ross. “Je hebt een afspraak met de scheidingsadvocaat gekregen, zodat je meer doen huiswerk. Dat soort angst kan je motiveren om beter te doen. Het helpt je jezelf te beschermen.

Maar zoals we al te goed weten, soms niet een specifieke dreiging te nemen – alleen de mogelijkheid van de crisis – de mens in angst-modus te sturen. “De moeilijkheid komt in het leren af ​​te zwakken die automatische reactie – ‘? Hoe ernstig is het gevaar Hoe waarschijnlijk is de dreiging’ om na te denken, “Zegt Andrews.

Het ding over angst is, het op een eigen leven kunnen nemen “, voegt ze eraan toe.” Alles wordt een potentiële crisis. Het ondenkbare is gebeurd. Dus om elke hoek, is er de volgende mogelijke ramp.

Bij angst is het nemen van een tol, je lichaam weet het. Je hebt moeite met slapen, eten en te concentreren. Je krijgt hoofdpijn; je maag overstuur. Je zou zelfs een paniekaanval – het kloppend hart, een gevoel van duizeligheid.

s nieuwe e-serie over diagnose, de behandeling, en leven met binge eating disorder