omgaan met de ups en downs van het leven met ms

MS symptomen kunnen optreden met weinig waarschuwing. Begrijpen hoe om te gaan met de onvoorspelbaarheid van deze ziekte.

Multiple sclerose (MS) symptomen komen en gaan op onvoorspelbare momenten en kan emotioneel uitputtend. Hier zijn een aantal manieren om je te helpen het hoofd te bieden

Wijzig uw activiteiten op basis van de fysieke grenzen die je hebt. Bijvoorbeeld kan een reis naar de winkel koopt betekenen minder boodschappen tegelijk de fysieke belasting van de taak te vergemakkelijken terwijl vasthouden aan een routine. Als het moeilijk is om te oefenen, proberen met behulp van stokken of wandelaars te helpen. U kunt ook uw planning aan te passen. Probeer wakker worden 15 minuten eerder om de ochtendspits te vermijden, of het doen van een prep werk voor de dag van de avond tevoren.

Praat met een arts die bereid is te luisteren en discussiƫren over de onderwerpen die u bent geconfronteerd, in plaats van alleen advies geven. Een counselor of therapeut kan ook helpen om dingen in perspectief. Sommigen gebruiken een techniek genaamd cognitieve gedragstherapie, waarvan is aangetoond dat helpen tegengaan MS symptomen. Ten slotte kan steungroepen helpen erachter te komen meer manieren om te gaan met de onvoorspelbaarheid van MS. Vraag uw arts aan te bevelen steungroepen in uw gemeenschap.

een bezoek aan uw arts