omgaan met IBS (prikkelbare darm syndroom), het vermijden van uw triggers, en nog veel meer

Omgaan met het prikkelbare darmsyndroom (IBS) presenteert een aantal dagelijkse uitdagingen. Hoewel er geen remedie voor de aandoening, behandelingen beschikbaar zijn.

Leer zoveel als je kunt over het syndroom. Het helpt met uw arts te praten. Vraag hem of haar vragen die u heeft over de aandoening, het maakt niet uit hoe pijnlijk het ook moge zijn. Hoe meer je weet over uw conditie en de aard van IBS je hebt, hoe beter je kunt omgaan.

Prikkelbare darm syndroom kan moeilijk om mee te leven zijn. Hoe zwaar? Een 2015 onderzoek van de Gastroenterological Association bleek dat 47% van de mensen met IBS zouden doen van hun mobiele telefoon alleen maar om het gevoel 1 maand van verlichting van hun symptomen; Bij ongeveer een derde van de gevallen van deze spijsverteringsstoornis, mensen ook diarree. Dat staat bekend als IBS-D; Laat uw arts weten over uw symptomen – zelfs als het over hen voelt zich ongemakkelijk – omdat er meer behandelingsmogelijkheden dan ooit.

Lees ook boeken, pamfletten, en betrouwbare bronnen van informatie op het internet. Probeer de Internationale Stichting voor Functionele gastro-intestinale aandoeningen (IFFGD) aan www.iffgd, of bel de organisatie op (888) 964-2001. U kunt informatie over IBS, zorgverzekeraar directory’s en ondersteunende netwerken te vinden.

Het bijhouden van uw klachten is een ander nuttig hulpmiddel. In een symptoom dagboek, opnemen waar en wanneer u ervaren elke maag pijn, ongemak, opgeblazen gevoel, diarree of constipatie. Ook wat je aan het doen waren, hoe je je voelde, en wat voor soort voedsel of medicijnen die u vóór verbruikt en wanneer de symptomen verschenen. Al deze informatie kan helpen u en uw arts bepalen wat uw IBS triggers. Dan kunt u een redelijke ste ps nemen zoals dieet modificatie om problemen te voorkomen en de controle over je leven.

Vergeet niet, je hoeft niet alleen te zijn in het omgaan met IBS. Op zoek gaan naar ondersteuning van vertrouwde vrienden en familie.

“Ze kan uw beste bron,” zegt Jeffrey Roberts, voorzitter en oprichter van het prikkelbare darmsyndroom (IBS) Self Help en Support Group.

Roberts, die zijn eigen IBS beheert, zegt dat er zijn momenten waarop de aandoening maakt hem en zijn familie te laat voor een evenement, omdat hij nodig heeft om de badkamer te gebruiken. Omdat ze weten over zijn toestand, zijn ze meer begrip.

Op het werk, praten met een vertrouwde begeleider of collega kan het makkelijker voor u om te gaan met de aandoening te maken. Laat hen weten dat u een geldige chronische ziekte, en wanneer de symptomen oplaaien, je hebt geen controle over, stelt Roberts. Dit kan betekenen dat het binnenhalen van educatief materiaal over de aandoening. Op hetzelfde moment, vertel hen dat je een plan om te gaan met het syndroom (zoals het nemen van medicatie of naar de badkamer een paar keer) hebt, en dat, ondanks dit alles, heb je een toegewijde werknemer blijven. Als u een probleem met uw vakbond of baas hebt, kan het helpen om een ​​briefje te krijgen van uw arts, het uitleggen van de ziekte en wat er kan gebeuren met symptomen.

Je kan heel goed merken dat de meeste mensen zijn meer ondersteunende als je eerlijk met hen bent, zegt Lynn Jacks, oprichter van een IBS steungroep in Summit, N.J.