oorzaken van de menopauze: waarom vrouwen gaan door de menopauze?

Menopauze komt van nature wanneer een vrouw eierstokken opraken van functioneren eieren. Bij de geboorte, de meeste vrouwen hebben ongeveer 1-3.000.000 eieren, die geleidelijk verloren tijdens het leven van een vrouw. Tegen de tijd van de eerste menstruatie van een meisje, ze heeft een gemiddelde van ongeveer 400.000 eieren. Ten tijde van de menopauze, kan een vrouw minder dan 10.000 eieren. Een klein percentage van deze eieren verloren via de normale ovulatie (de maandelijkse cyclus). De meeste eieren sterven af ​​door middel van een proces genaamd atresia.

Normaal gesproken, FSH of follikel stimulerend hormoon (a reproductieve hormoon), is de stof die verantwoordelijk is voor de groei van ovariële follikels (eieren) in de eerste helft van de menstruele cyclus van een vrouw. Menopauze nadert, de resterende eieren wordt beter bestand tegen FSH en de eierstokken drastisch verminderen van de productie van het hormoon oestrogeen; Oestrogeen beïnvloedt vele delen van het lichaam, waaronder de bloedvaten, hart, bot, borst, baarmoeder, urinewegen, huid en hersenen. Verlies van oestrogeen wordt beschouwd als de oorzaak van veel van de symptomen geassocieerd met de menopauze. een hormoon betrokken bij sex drive – Op het moment van de menopauze, de eierstokken ook de productie van testosteron te verminderen.

Menopausale vrouwen die meer dan één specifieke risicofactor voor coronaire hartziekte (CHD), zoals hoge cholesterol, kan op een veel groter risico voor hart-en vaatziekten dan mensen zonder risicofactoren. Doe deze snelle quiz om uw risico te beoordelen; Antwoord ja of nee op de volgende vragen.

 van

BRON: North Menopause Society.

Menopauze Oorzaken van