overwegen chirurgie

Pijnbestrijding Trends

Als er geen andere behandelingen helpen zenuwpijn, verkennen chirurgie. Chirurgie werkt voor sommige soorten zenuwpijn, maar anderen niet. Neem de tijd om huiswerk te maken, praten met uw arts, en krijgen een second opinion voor een realistische inzicht in de resultaten van de operatie’s.

Wees voorzichtig alvorens in te stemmen met een operatie voor zenuwpijn. Chirurgie werkt soms voor bepaalde soorten zenuwpijn, zoals een beknelde zenuw veroorzaakt door een hernia. Maar het is riskant en niet goed werkt voor een aantal oorzaken van zenuwpijn.

Zorgvuldig onderzoek van de effectiviteit van een voorgestelde operatie. Vraag uw chirurg voor de resultaten bij patiënten met problemen het meest op de uwe. Kijk of uw arts kan regelen voor u om met iemand die de procedure heeft gehad praten.

Alvorens in te stemmen met een operatie voor zenuwpijn, overweeg dan om een ​​second opinion. Zenuwpijn is notoir moeilijk te behandelen, en chirurgie heeft echte risico’s. Je moet ervan overtuigd dat het de aanpak van de meeste kans om te helpen. Controleer uw zorgverzekering te zien of ze zullen betalen voor een second opinion.

Sommige mensen voelen zich schamen om hun chirurg dat ze krijgen een second opinion te vertellen. Er is geen behoefte te zijn. Het is een gangbare praktijk en ervaren chirurgen kan zelfs voorstellen dat u er een te krijgen.

Als een bepaalde zenuw veroorzaakt pijn, vernietigen operatief kan helpen. In radiofrequentie ablatie zenuw, een elektrische stroom verwarmt een klein gebied van zenuwweefsel. Dit verdooft de zenuw en vermindert de pijn signalen uit dat gebied. Echter, het is vaak een tijdelijke oplossing – de pijn kan terugkeren in de tijd. Meestal zenuw ablatie is veilig, maar het kan soms beschadigd weefsel rondom de zenuw.

Als er niets lijkt te helpen uw zenuwpijn, kan een pijn pomp werken. Het is een geïmplanteerde apparaat dat een pijnstillers of verdoving van de spinale vloeistof rond het ruggenmerg levert. Houd in gedachten dat de pijn pompen zijn meestal voor mensen met een ernstige zenuwpijn die niet heeft gereageerd op een andere behandeling.

Artsen soms de behandeling van zenuwpijnen door een verdovingsmiddel rechtstreeks injecteren rond de getroffen zenuw. Dit helpt verstoren de overdracht van pijnsignalen naar de hersenen. Maar zenuwblokkade Kenmerkend voor de korte termijn verlichting van de pijn, niet op lange termijn. Vraag uw arts of een zenuwblokkade je zou kunnen helpen en hoe vaak u kunt ze veilig te krijgen.

Injecties met een pijnstiller en steroïden in het gebied rond het ruggenmerg kan helpen met bepaalde vormen van hard-to-treat zenuwpijn. Deze aanpak heeft zeldzame, maar ernstige bijwerkingen: bloeden, infectie, zenuwbeschadiging, en meningitis. Onderzoek spinale injecties zorgvuldig, en praat ze over met uw arts om antwoorden te krijgen op uw zorgen voordat je vooruit.