screening baarmoederhalskanker (pdqâ®): het screenen van [] -evidence schade

Jaarlijks in de Verenigde Staten, een geschatte 65 miljoen vrouwen ondergaan baarmoederhalskanker Doorlichting; [1] ongeveer 3,9 miljoen (6%) worden verwezen voor verdere evaluatie. [2] Ongeveer 11.000 gevallen van invasieve baarmoederhalskanker gediagnosticeerd in 2008. Aldus Papanicolaou (Pap) -test screening resulteert in een groot aantal colposcopieën voor benigne aandoeningen .

Screening is op zoek naar kanker voordat een persoon heeft geen symptomen. Dit kan helpen bij het vinden van kanker in een vroeg stadium. Wanneer abnormaal weefsel of kanker vroeg wordt gevonden, kan het gemakkelijker te behandelen. Tegen de tijd dat de symptomen verschijnen, kan kanker begonnen te verspreiden; Wetenschappers proberen beter begrijpen welke men eerder bepaalde vormen van kanker te krijgen. Ze hebben ook de dingen die we doen en de dingen om ons heen te bestuderen om te zien of ze kanker veroorzaken. Deze informatie helpt artsen raden wie moet worden gescreend …

Op basis van een analyse van gegevens screening van bijna 350.000 vrouwen in Bristol, onderzoekers voorspeld dat 1000 vrouwen zouden moeten worden gescreend op cervicale kanker 35 jaar een dood door de ziekte. Voor elke dood voorkomen, de auteurs geschat dat meer dan 150 vrouwen een afwijkend resultaat, zijn meer dan 80 vrouwen bedoeld voor onderzoek en meer dan 50 vrouwen behandeld.

Referenties

Deze informatie wordt geproduceerd en door de Nationa; Cance; Institute (). De informatie in dit onderwerp kan zijn veranderd sinds het werd geschreven. Voor de meest actuele informatie, contact opnemen met de Nationa; Cance; Institute via het internet website op http: /; cancer.gov of bel 1-800-4-KANKER.

 Public Information van het National Cancer Institute