tandglazuur gebreken en coeliakie

Tandglazuur Gebreken en Coeliakie

Soortgelijke symptomen, ander probleem

terugkerende aften stomatitis of Aften of zweertjes die terugkeren in de mond; atrofische glossitis, een aandoening gekenmerkt door een rode, gladde, glanzende tong; droge mond syndroom; plaveiselcelcarcinoom-een vorm van kanker van de mond en keelholte

Coeliakie manifestaties kunnen verder gaan dan de klassieke gastro-intestinale problemen, waardoor elk orgaan of lichaamsdeel systeem. Een manifestatie-tandglazuur gebreken-kan helpen tandartsen en andere zorgverleners te identificeren mensen die coeliakie kunnen hebben en verwijzen ze naar een gastro-enteroloog. Voor sommige mensen met coeliakie, een tandartsbezoek, in plaats van een reis naar het gastro-enteroloog, was de eerste stap in de richting van het ontdekken van hun aandoening.

Niet alle tandglazuur gebreken zijn veroorzaakt door coeliakie, maar het probleem is vrij veel voor bij mensen met de aandoening, met name kinderen, volgens Alessio Fasano, M.D., medisch directeur van het Massachusetts General Hospital for Celiac Research and Treatment. En tandglazuur gebreken misschien wel de enige presenteren manifestaties van coeliakie.

Tandglazuur problemen als gevolg van coeliakie te betrekken permanente gebit en omvatten verkleuring van de tanden wit, gele of bruine vlekken op de tanden-arme glazuur vorming, putjes of strepen van de tanden, en gevlekt of doorschijnende uitziende tanden. De onvolkomenheden zijn symmetrisch en vaak op de snijtanden en kiezen.

Andere symptomen Oral

Tand defecten als gevolg van coeliakie zijn permanent en niet verbeteren na vaststelling van een glutenvrij dieet-de primaire behandeling voor coeliakie. Evenwel tandartsen bonding, fineer, en andere cosmetische oplossingen om tandglazuur gebreken bij oudere kinderen en volwassenen omvatten.

Tand gebreken die het gevolg zijn van coeliakie kunnen lijken op die worden veroorzaakt door te veel fluoride of een moeder of de vroege kinderjaren ziekte.

“Tandartsen meestal zeggen dat het van fluoride, dat de moeder nam tetracycline, of dat er een ziekte vroeg op”, aldus Peter H.R. Green, M.D., directeur van het Celiac Disease Center aan de Columbia University. “Coeliakie is niet op het radarscherm van de tandartsen in dit land. Tandartsen moeten zich bewust zijn van deze manifestaties om hen te helpen mensen te identificeren en krijgen ze om hun artsen te zien, zodat ze coeliakie kan uitsluiten worden gemaakt. ”

Groen net een Amerikaanse studie met zijn tandheelkundige collega Ted Malahias, D.D.S., die een goede illustratie coeliakie is sterk geassocieerd met defecten in tandglazuur kindertijd waarschijnlijk door het ontstaan ​​van coeliakie bij glazuurvorming. De studie, die niet een soortgelijke vereniging bij volwassenen heeft aangeduid, geconcludeerd dat alle arts voorlichting over coeliakie informatie over de betekenis van tandglazuur gebreken moeten omvatten.

Het controleren van de mond van een patiënt is iets huisartsen kunnen ook doen om te helpen identificeren van mensen die coeliakie zou kunnen hebben. Terwijl tandglazuur gebreken het belangrijkste, is een aantal andere orale problemen met coeliakie, aldus Green. Deze omvatten