voorkomende allergie triggers

Luqman Seidu, M; op 29 juni 2015

Veel dingen kunnen allergieën veroorzaken. De meest voorkomende zijn pollen, huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van dieren, insectenbeten, latex, en bepaalde voedingsmiddelen en medicijnen.

U denkt misschien dat je weet wat het probleem is – van je vriend kat, bepaalde planten, die stof ‘bunnies’ onder je bed. Dat is een begin, en met alle middelen, iets dat je stoort vermijden.

Maar het helpt ook om toelichting op uw symptomen te houden – wanneer ze beginnen, hoe lang ze duren, en wat lijkt ze op te brengen. Als het is moeilijk te zeggen wat ze veroorzaakt, of als ze worden te moeilijk voor u te behandelen op uw eigen, een arts over het krijgen van allergietesten. De tests zullen helpen lokaliseren precies wat uw triggers zijn.

Hier zijn dingen die je moet weten over de 8 meest voorkomende boosdoeners.

Veel mensen noemen het “hooikoorts,” maar stuifmeel van verschillende planten kunnen een allergie veroorzaken. Symptomen zijn onder meer niezen, loopneus, verstopte neus en jeukende en waterige ogen.

Behandelingen in volgorde van gebruik omvatten

Doe dit

Deze beestjes zijn zo klein dat je ze niet kunt zien zonder een microscoop. De symptomen zijn vergelijkbaar met die veroorzaakt door pollen allergie, maar ze gebeuren vaak jaar in plaats van alleen tijdens bepaalde seizoenen.

Behandeling kan omvatten geneesmiddelen zoals steroïden neussprays, antihistaminica of decongestiva.

Doe dit

Zout water neus spoelen; Steroïde neusspray; antihistamine; Decongestiva dat je ofwel via de mond of de neus spra; Allergie-injecties of tabletten (immunotherapie)

Blijf binnen op winderige dagen of wanneer pollen telt hoog zijn; Houd de ramen gesloten. Gebruik een airconditioner als dat nodig is; Niet kleren hangen te drogen wanneer pollen vult de lucht.

Schimmels zijn kleine schimmels met sporen die zweven in de lucht, zoals pollen. Ze gedijen in vochtige ruimtes zoals kelders of badkamers en in stapels van bladeren of gras.

Zet huisstofmijt omvat meer dan matrassen, kussens, en boxsprings; Gebruik hypoallergene kussens; Wash lakens wekelijks in heet water; Houd alle gebieden van uw huis, vooral de slaapkamer, vrij van spullen die stof, zoals opgezette dieren, gordijnen en tapijt verzamelt.